/Uoči 7.kola SEHA lige u Celju Nexe odigrao pripremnu utakmicu protiv Maribora RK MARIBOR – RK NEXE 28:33 (11:13)
nexe

Uoči 7.kola SEHA lige u Celju Nexe odigrao pripremnu utakmicu protiv Maribora RK MARIBOR – RK NEXE 28:33 (11:13)

Pripremna utakmica
ŠD Tabor, Maribor
Suci: Dejan i Igor Ivančić (iz Slovenije)

RK MARIBOR: Đurica (3 obrane), Cvetko 1, Bogadi 1, Celminš, Čudič, Sok 7, Ocvirk 5, Jerenec, Leben (3 obrane), Velkovrh 2, Ranevski, Stapar, Bezgovšek 2, Štumpfl, Sivič 5, Kete 5.
Trener: Marko Šibila

RK NEXE: Šipić 8, Gadža 2, Eter 1, Mrđenović, Barišić Jaman 5, Manci Mičević 2, Sršen 5, Buvinić 1, Poljak (2 obrane), Jelinić 2, Rotim, Lavrič 1, Tomić 6, Pilipović (10 obrana).
Trener: Hrvoje Horvat

SEDMERCI: Maribor 2/2, Nexe 2/2.
ISKLJUČENJA: Maribor 4 minute, Nexe 6 minuta.

Nakon tjedna reprezentacija, a uoči utakmice 7.kola SEHA Gazprom lige u Celju, rukometaši Nexea odigrali su pripremnu utakmicu protiv Maribora.
Hrvoje Horvat danas nije imao na raspolaganju Pericu Lelića, Patrika Lebana, Ivana Koncula, Vedrana Zrnića i Josipa Jurić Grgića, ali je dobio Antu Gadžu koji se vratio na teren nakon sedam i pol mjeseci pauze zbog ozljede.
Oba su trenera imali priliku isprobati razne varijante obrane i napada, a naše su se pokazale učinkovitije pa se Gromovi iz Slovenije vraćaju s pobjedom nad trenutačno četvrtom momčadi njihova prvenstva.
Tijekom prvih 30 minuta Maribor je uglavnom vodio, u jednom trenutku i četiri razlike. No, u posljednjih 10-ak minuta, naši su rukometaši prvo uhvatili priključak, a nakon toga i poveli te na odmor otišli s dva gola prednosti.
U nastavku je naša prednost brzo narasla i na +6 i do kraja utakmice tek minimalno pala.
Igrali su svi koji su bili u Mariboru, a posebno su raspoloženi bili Šipić, Tomić, Sršen, Barišić Jaman i Pilipović. Posebno veseli povratak Gadže, bit će Antiša opet dobar kao i prije ozljede.
Za točno tjedan dana, u utorak 07.studenog u 17.15 sati, očekuje nas već spomenuti ogled SEHA Gazprom lige s prvakom Slovenije u Celju. Nakon toga slijedi jedan od vrhunaca sezone – dvije utakmice protiv danskog Esbjerga, debitanta u europskim natjecanjima koji nam je posljednja prepreka na putu ka toliko željenoj EHF ligi.

Izvor rk.nexe.hr Autor Vjekoslav Mahovlić

Podijeli
  •  
  •  
  •  

Autor:

Petar Čuljak
Petar Čuljak je idejni začetnik Sportala. Bivši prvoligaški nogometaš, dugogodišnji prvotimac pleterničke Slavije, tajnik kluba, trener u Školi nogometa. Trenutno trener NK Kutjevo, člana MŽNL. Na Sportalu Petar piše o nogometu, rukometu i ostalim sportovima.