/Ugašena i posljednja nada: Cibalia je u 3. HNL IO PRIHVATIO ODLUKU ODJELA ZA LICENCIRANJE
cibalia

Ugašena i posljednja nada: Cibalia je u 3. HNL IO PRIHVATIO ODLUKU ODJELA ZA LICENCIRANJE

Tužne vijesti dolaze sa sjednice Izvršnog odbora Hrvatskog nogometnog saveza. Naime, na današnjoj sjednici prihvaćena je odluka Odjela za licenciranje da Cibalia ne dobije licencu za natjecanje u 1. HNL, a samim tim niti u drugoj za koju Nebeskoplavi nisu niti podnijeli zahtjev.

Tužan je to kraj tužne sezone za Staru damu koja će tako stoti rođendan dočekati kao trećeligaš. Kulminacija je to svega lošeg što se događalo u i oko kluba u posljednjih nekoliko godina. Podsjetimo, već po običaju Cibalia nije dobila licencu u prvom stupnju, no to nije ništa strašno, većina klubova je ne dobije u tom postupku nego u onom žalbenom. Nakon toga klubovi uglavnom u dodatnom roku srede sve potrebno, podmire svoje obveze i kroz taj drugostupanjski postupak dobiju licencu. Cibalija je na žalost ostala spora u tom žalbenom postupku pa je prema riječima predsjednika Josipa Kuterovca klub je sve obveze riješio s nekoliko dana kašnjenja te se nadao da će IO prihvatiti njegove argumente te mimo Odjela za licenciranje vratiti Cibaliju u 2. HNL.

Današnja sjednica IO ipak nije ispunila nade svih onih koji vole Cibaliju te se vinkovački ponos seli u 3. HNL Istok. Tko je kriv i nije pretjerano važno, krivi su svi, a ono što je svakako najteže prožvakati je da je razlog ovome igranje finala Kupa u Vinkovcima. Ako je bilo komu u klubu prioritet bio rad na organizaciji tog događaja a ne rad na stvaranju uvjeta za dobivanje licence onda zaista to sve govori ljudima koji rade u klubu. Finale je lijepo, drago je svakomu da se igra od njega i zaista je bilo odlično organizirano, ali ipak prioriteti bi se morali znati.

Ovakvim raspletom Cibalia se nije riješila svojih financijskih problema, no dobila je lijepu priliku da se resetira, da krene od početka i izgradi čvrste temelje da bude stabilan klub u budućnosti. Više nema skrivanja iza nikoga, gradonačelnik Ivan Bosančić u svojim rukama drži sudbinu Cibalije za sljedećih 100 godina. Vrijeme je za temeljite promjene u rukovodstvu kluba, apsolutno se moraju maksimalno srezati svi troškovi uključujući i plaće od kojih su neke zaista astronomske. Vrijeme je da Cibalia na pravi način ustroji školu nogometa, njene ključeve treba dati nekom od mladih stručnjaka koji će raditi po najmodernijim sistemima, talenta sigurno ne nedostaje, nedostaje rada! Prva momčad se treba stvoriti od najboljih igrača s područja županije, naravno od onih mladih uz nekoliko iskusnih imena. To bi bila jasno jeftina momčad koja bi bez sumnje bila konkurent za osvajanje naslova i povratak u 2. HNL, no neka ni to ne bude imperativ, imperativ su samo zdravi temelji! Ako je potrebno i dvije i tri godine biti trećeligaš ali se riješiti svih kostura u vidu dugovanja, neka se igra 3. HNL!

Vinkovci i istok Slavonije zaslužuje uređenog prvoligaša, ova situacija je sportska tragedija, no treba je pretvoriti u prednost, iskoristiti vrijeme koje se dobilo ovakvim raspletom!

Podijeli
  •  
  •  
  •