/U18 (Ž) reprezentacija: Osiguran ostanak u A diviziji UVJERLJIVA POBJEDA PROTIV BOSNE I HERCEGOVINE
zu18-ep-bih-lazic-muhl-kostic

U18 (Ž) reprezentacija: Osiguran ostanak u A diviziji UVJERLJIVA POBJEDA PROTIV BOSNE I HERCEGOVINE

Pobjedom protiv Bosne i Hercegovine (84:57) U18 reprezentacija Hrvatske je zaradila ostanak u A diviziji za sljedeće Europsko prvenstvo

Hrvatska – Bosna i Hercegovina 84:57 (25-17, 20-12, 27-17, 12-11)

 

Ženska juniorska reprezentacija je pobjedom protiv Bosne i Hercegovine osigurala ostanak u A diviziji sljedeće godine. Nakon poraza od Mađarske u osmini finala, izgubiti sljedeću utakmicu značilo bi opasnost od relegacije u B diviziju, no pobjeda nas je odvela u sigurnu luku borbe za plasman od 9. do 12. mjesta. Mađarska se pak pobjedom protiv Francuske plasirala u polufinale i samo ih jedna utakmica dijeli od medalje.

Pitanje pobjednika naše utakmice ni u jednom trenutku nije bilo neizvjesno. Počevši od startnih 6:0 za Hrvatsku do serije 10-0 i skoka s 8:3 na 18:3, prva je četvrtina čak i sretno završila za BiH reprezentativke obzirom na razliku od samo 8 poena.

Ostatak utakmice se rezultatska razlika progresivno povećava pa je u jednom momentu iznosila i 30 poena te završava s 84:57.

Preciznost šuta je ovaj put bila na visini pa je u obruč ušlo čak 64% trica (9/14) za razliku od 17% trica Bosne i Hercegovine (3/18). Veliku razliku u igri činio je i broj asistencija jer je ukupan zbroj hrvatskih asistencija iznosio 26, dok su protivnice asistirale upola manje – 13 puta. Ukupno je hrvatska reprezentacija imala i više skokova i nešto manje izgubljenih lopti, ali i 8 blokada koje su potpuno izostale u BiH redovima. Sve u svemu, neupitno zaslužena pobjeda naše reprezentacije.

Kapetanica Lucija Kostić je odigrala još jednu izvanrednu utakmicu – za valorizaciju od visokih 30 ubacila je 14 poena uz 8 skokova, 6 asistencija, 2 osvojene lopte i 3 bloka. Nika Mühl je postigla 14 poena sa 6 asistencija i 2 osvojene lopte. Lorena Mihić je dodala 11 poena, a Mihaela LazićViktorija Ćurić i Franka Zadropo 10. Drugim riječima, pola naše reprezentacije je upisalo dvoznamenkaste brojke ubačenih poena.

Za reprezentaciju BiH čak 3 igračice nisu uopće zaigrale, a najefikasnija je bila Dragana Zubac s 18 poena, 3 skoka i 3 osvojene lopte.

Kompletna statistika OVDJE.

Sljedeća utakmica za naše juniorke slijedi već danas, 10. kolovoza u 18:45, a na protivničkoj strani stajat će poljska reprezentacija.

Podijeli
  •  
  •  
  •