/U17 reprezentacija na SP: Filipini nisu imali šanse ODLIČAN ULAZAK U NATJECANJE
u17-vs-filipini

U17 reprezentacija na SP: Filipini nisu imali šanse ODLIČAN ULAZAK U NATJECANJE

U prvoj utakmici Svjetskog prvenstva naša je reprezentacija svladala Filipine rezultatom 97:75 (25-15, 19-16, 27-18, 26-26). Avantura Svjetsko prvenstvo je za našu reprezentaciju počela i više nego dobro nakon što je svladala reprezentaciju Filipina visokim rezultatom 97:75. Velike razlike ostvarile su još i reprezentacije Kanade pobjedom nad Crnom Gorom s 25 razlike te SAD koje su protiv Kine odigrale 117:35.

Naša je ekipa krenula sigurno, naočigled bez imalo straha od važne i prve utakmice Svjetskog prvenstva te su odmah napravili seriju od 8:0 i time pomalo šokirali Filipince. Napadačka igra je nastavljena i prva četvrtina završava rezultatom 25:15. Druga četvrtina počinje s dva promašena koša s filipinske strane, no uskače Matej Bošnjak sa zakucavanjem nakon odlične asistencije Roka Prkačina i igra postaje dinamičnija. Na poluvrijeme se odlazi sa 44:31 za naše reprezentativce.

U trećem se poluvremenu tope bilo kakve nade u filipinski povratak u utakmicu jer se razlika među reprezentacijama dodatno povećala za 9 poena. Tek je zadnja četvrtina odigrana u egalu, no to ni izdaleka nije bilo dovoljno da bi se ugrozila prednost naše momčadi te utakmica staje na rezultatu 97:75.

Najefikasniji igrač za Hrvatsku bio je Matej Rudan s 16 poena, 4 obrambena skoka i 3 asistencije. Svakako treba istaknuti i Mateja Bošnjaka s 14 poena i 3 skoka, zatim Ivana Gulina s 13 poena, 3 skoka i 3 asistencije te svakako Roka Prkačina s 10 ubačenih poena i velikih 7 skokova, 3 asistencije i 4 osvojene lopte.

Za Filipine je daleko najbolje odigrao Kai Zachary Soto s 23 poena i 12 skokova.

Kompletnu statistiku pogledajte OVDJE.

Slijedi utakmica protiv reprezentacije Argentine koju možete uživo pratiti na našoj Facebook stranici  ili na Youtube.com/FIBA.

Podijeli
  •  
  •  
  •