/Tijesna pobjeda Pule nad Plamen Požegom, Folka iznenadila Mursu LOŠ VIKEND SLAVONSKIH KOŠARKAŠICA
IMG_0773

Tijesna pobjeda Pule nad Plamen Požegom, Folka iznenadila Mursu LOŠ VIKEND SLAVONSKIH KOŠARKAŠICA

Proteklog vikenda svoje su utakmice odigrale košarkašice Plamena i Broda na Savi u prvoj, te Murse u drugoj ligi, a sve tri su dođivjele poraze. Najdramatičnije je bilo u Puli gdje su Plamene imale ogromnu prednost i na kraju ostale praznih ruku.

Pula Črnja Tours -Plamen Požega 73:72 (15:18, 21:17, 14:23, 23:14)

  • Pula Črnja Tours: Đukić 2, Pjevac -, Anita Perko -, Anja Perko 17, Franić 2, B. Trehub 8, Hajdin 4, Prugovečki -, Ramljak 22, .K. Trehub 8, Đikić 10. Trener: Ivan Đukić
  • Plamen Požega: M. Lovrić 15, P. Lovrić 1, Šegota -, Bašić 0, Hrmić 4, K. Soldo 11, Devčić -, Pandža Brnić 14, B. Soldo -, Berger -, Halimić 27. Trener: Vladimir Englman

Plamene su s obzirom na kratku rotaciju odigrale prilično iznenađujuće dobro, 4 minute prije kraja imale su velikih 11 poena prednosti i na kraju zahvaljujući nevjerojatnoj dekoncentraciji ostale praznih ruku. Najbolju partiju u dresu Plamena odigrala je Nura Halimić, zabila nevjerojatnih 27 poena, no na kraju to nije bilo dovoljno za pobjedu protiv Puležanki. Imale su Požežanke zadnji napad za produžetak, no umjesto trice, lopta je došla pod obruč do Halimić koja je pogodila ali samo za konačnih -1.

Ivan Đukić, trener Pule Črnja Tours: “Kad dobiješ dva boda nikakvom igrom i uz to ti neke od igračica glavom niti ne dođu na utakmicu ne možeš ništa drugo reči nego biti će bolje drugi put, to je ustvari ponekad i draž ženske košarke jer što one mogu napraviti mi treneri to ne možemo ni zamisliti a to se odnosi na obje ekipe. Zaslužile su samo čestitke za borbenost.”

Druga ženska liga

Košarkašice Folke su iznenadile domaće igračice sa grada na Dravi i odnijele bodove u Zagreb. Jedine dvije raspoložene u dresu Murse bile su Ksenija Šarlija i Petra Šola, a s druge strane su imale 4 raspucane i razigrane protivnice i na žalost novi bodovi su iscurlili s Mursinog računa.

  • Mursa – Folka Borovje 62:73 (16:8; 12:23; 15:22; 19:20)
  • Mursa: Pfeifer 5, Šola 19, Blažević, Horjan, Mihaljević 8, Šarlija 14, Štrk, Grbeša 8, Obradović 7, Vuksanić,
  • Folka Borovje: Milošević 4, Sunjog, Bagarić 1, Dumančić, Kovač, Barić Cvenk 11, Bodrožić 29, Posavec 2, Rabić, Šarić 14, Stilinović 12.
Podijeli
  •  
  •  
  •