/Tenis klub “Brod” zaključio godinu IVONA RIĐAN OBILJEŽILA 2017. GODINU
Loptica od Marina Cilica

Tenis klub “Brod” zaključio godinu IVONA RIĐAN OBILJEŽILA 2017. GODINU

U Tenis klubu Brod su u prošloj 2017. godini ostvarili sve planove. Seniori i veterani natječu se već godinama u Ligama Slavonije i Baranje, dok klub organizira razne otvorene turnir za sve uzraste. Također se na terenima Tenis klub Brod održava natjecanje u sve 3 Županijske lige. Od rezultata, prošlu godinu je bez konkurencije obilježila Ivona Riđan.

U Tenis klub Brod danas je 207 članova od onih najmlađih pa sve do rekreativaca. Seniori kluba u prošloj sezoni osvojili su 4. mjesto u Ligi Slavonije i Baranje koje im je donijelo plasman u novoformiranu jedinstvenu Drugu ligu u kojoj će se natjecati od ove godine. Veterani su ostali u svojoj ligi Slavonije i Baranje, dok je prvo ime kluba mlada Ivona Riđan koja je svojim rezultatima obilježila 2017. godinu. Prije nekoliko dana je na Izbornoj skupštini kluba predsjednik Igor Avramović dobio novi četverogodišnji mandat.

Ivona Ridjan - 1

Na zajedničkom druženju predsjednik Avramović uručio je pehare pobjednicima sve 3 Županijske lige, a to su: Brzi i žestoki u trećoj, pa druga ekipa Nove Gradiške u drugoj te Info link prvaci Prve lige. Posebnu nagradu dobila je Ivona Riđan kojoj je predsjednik darova kapu s Davis kup meča između Kolumbije i Hrvatske kao i lopticu s potpisom Marina Ćilića. Mlada Brođanka je ove godine u konkurenciji do 10. godina osvojila svih 8 turnira na kojima je igrala te je jedina u Hrvatskoj koja je osvojila sva natjecanja na svojoj regiji. Ukupno je odigrala 34 meča te nije izgubila niti 1 set. Samim time nastupila je na državnom, ali i na neslužbenom Svjetskom prvenstvu do 10. godina koje je održano u Umagu i na kojem je osvojila sjajno 2. mjesto. Igrala je i za starije kategorije do 12 i 14 godina te je u njima došla do 2 polufinala što je jako dobar uspjeh.

 

Ivonu Riđan za 10 dana očekuje nastup na Prvenstvu Hrvatske, ali za uzrast do 12. godina koje će se održati u Osijeku. Njoj će to biti priprema za narednu godinu kada očekuje u svom uzrastu pravi rezultat. Uz nju u klubu se još ističe Fran Jelić koji je drugi u Slavoniji i Baranji u svojoj kategoriji do 10. godina, dok su tu još: Lara i Ema Halajko, Sara i Elena Karlović te Dominik i Mirko Škrinjar.

Igor Avramovic i Ivona Ridjan

Upravo Davor Vukelić sada dok su školski zimski praznici ima treninge s mladim članovima kluba svaki dan u dvorani i to 4 sata dnevno. Novost je ta da je klub dobio od grada na korištenje Tenis dvoranu.

U Tenis klubu Brod čekaju drugu polovicu ožujka kada će uz lijepio vrijeme krenuti sve njihove aktivnosti, dok im nova sezona počinje u travnju.

Tekst i foto: Josip Šebalj

Podijeli
  •  
  •  
  •