/Svjetski rekorderi iz Osijeka BRAĆA LONČARIĆ SE VRATILA U OSIJEK S BRONCOM OKO VRATA
lončarić hvs

Svjetski rekorderi iz Osijeka BRAĆA LONČARIĆ SE VRATILA U OSIJEK S BRONCOM OKO VRATA

Patrik i Anton Lončarić su osvojili brončanu medalju u dvojcu bez kormilara na Svjetskom juniorskom prvenstvu održanom u češkim Račicama. Prošlogodišnji svjetski prvaci u istoj disciplini tako su ostvarili još jedan veliki uspjeh, nakon što su ranije ove godine postali europski prvaci.

U finalu su ciljem prošli u vremenu 6:37.67 minuta, 5.28 sekundi iza zlatnih Rumunja Florina Arteni-Fintinariua i Alexandru-Laurentiua Danciua, odnosno 5.18 sekundi iza srebrnih Nijemaca Eliasa Kuna i Jaspera Angla.

Dan ranije, u polufinalu, postavili su senzacionalno brzo vrijeme za juniore od 6:27.91, što predstavlja najbrže svjetsko juniorsko vrijeme u dvojcu bez kormilara.

Bila je to dobra utrka. Željeli smo biti na vrhu kao i prošle godine ali sretni smo i s brončanom medaljom. Pozicije su se promijenile jer je konkurencija zaista jaka. Sad se okrećemo natjecanju među seniorima do 23 godine sljedeće sezone, rekao je Anton Lončarić nakon utrke.

Foto HVS

Podijeli
  •  
  •  
  •  

Autor:

Petar Čuljak
Petar Čuljak je idejni začetnik Sportala. Bivši prvoligaški nogometaš, dugogodišnji prvotimac pleterničke Slavije, tajnik kluba, trener u Školi nogometa. Trenutno trener NK Kutjevo, člana MŽNL. Na Sportalu Petar piše o nogometu, rukometu i ostalim sportovima.