/Sutra se oprašta Josip Raić-Sudar UTAKMICA S OSIJEKOM U IVANKOVU BIT ĆE ZADNJA NATJECATELJSKA ZA LEGENDU BEDEMA
josip raić sudar fb

Sutra se oprašta Josip Raić-Sudar UTAKMICA S OSIJEKOM U IVANKOVU BIT ĆE ZADNJA NATJECATELJSKA ZA LEGENDU BEDEMA

Zanimljivo oproštajno pismo prožeto humorom napisao je nogometnom puku jedan od najboljih igrača Bedema u posljednje vrijeme pa ga i mi donosimo u cijelosti i dijelimo s nogometnim i sportskim pukom:

Dragi prijatelji…svemu jednom mora doći kraj pa tako i mojem aktivnom bavljenju najvažnijom sporednom stvari na svijetu..

U subotu 02.lipnja ću po zadnji puta obuti kopačke te u svojem najdražem dresu i na svom najdražem igralištu (onom Bedemovom) odigrati posljednjih 90 minuta svoje igračke karijere. Naravno plus sudačku nadoknadu….ako me prije toga trener Jure Jurić opet ne izvadi u 62. minuti…
Šta reći….a da se već ne zna?!

Svoj nogometni put sam započeo u NK Bedem gdje sam prvu nogometnu iskaznicu dobio sa nepunih 8 godina. U pionirima i kadetima pod trenerskom paskom Ive Naglića i Drage Gagulića zadržao sam se sve do 14 godine, kada sam prešao u NK Osijek. U gradu na Dravi proveo sam punih 6 godina. Prvi sam profesionalni ugovor potpisao s 18 godina.


Igrajući za NK Osijek, uz rad sa trenerima (Tomislav Prigl, Zdenko Kurtović, Zdenko Glumac, Stjepan Čordaš, Ivo Šušak) napredovao sam i karakterno i igrački. Neka od posebnih osobnih dostignuća na koja sam ponosan i koja bih htio izdvojiti su:


Prvi strijelac juniorske lige (28 pogodaka)
Prvi strijelac Kvarnerske rivijere (5 pogodaka)
Prvi strijelac međunardonog memorijalnog turnira „Mladen Ramljak“ (4 pogotka, od toga 1 iz zaleđa)
Nije da se hvalim ali u Osijeku sam stvarno rasturao pa sam na konto toga dobio pozive za selekcije Hrvatske nogometne reprezentacije U15, U17, U19, a u karijeri sam još nastupao za NK Grafičar Vodovod, NK Dilj, NK Bjelovar, NK Istra 1961, NK Žminj.

Nakon svih gore spomenutih avantura, mnoštva sklopljenih poznanstava i doživotnih prijateljstava, 2007. godine na nagovor tadašnjeg predsjednika, gospodina Ivana Ereša – Pante vratio sam se u meni najdraži klub kojemu je trebalo pomoći jer se tada nalazio u grčevitoj borbi za opstanak. Tada ja sa svojim eurogolovima stupam na scenu…a u sportskim almanasima taj period je označen kao renesansno doba Bedema.
Od tada pa sve do danas po evidenciji na službenim utakmicama (prvenstvo i kup) postigao sam oko 200-njak pogodaka. Nema kojim djelom tijela nisam poentirao. Dolaskom gospodina Davora Majstorovića na mjesto izvršnog predsjednika kluba, gospodina Marka Buranji na mjesto dopredsjednika te gospodina Krešimira Sambola kreće „zlatno doba“ našeg Bedema. Počevši od infrastrukture, škole nogometa, rezultatskih uspona za pamćenje…

Ovim putem htio bih se zahvaliti prije svega svojoj obitelji, svim svojim trenerima, suigračima, ekonomima, navijačima, novinarima, sucima, ali i protivnicima koji su me tjerali da uvijek dajem sve od sebe, a dosta često da idem iznad svojih mogućnosti. Svatko ima pravo na svoje mišljenje, ali ja vjerujem, ma siguran sam, da sam svojom ljubavlju prema nogometu i klubu, svojim entuzijazmom, zalaganjem i htijenjem zaslužio kapetansku vrpcu…i nadam se da sam kao takav bio primjer drugima.

Iako je ovaj tekst jedan svojevrsan zbogom, ovo definitivno nije kraj i oproštaj od mog voljenog kluba nego novi početak u nekoj novoj ulozi….

Vidimo se na Bedemu!!

Foto FB Josip Raić-Sudar

Podijeli
  •  
  •  
  •  

Autor:

Petar Čuljak
Petar Čuljak je idejni začetnik Sportala. Bivši prvoligaški nogometaš, dugogodišnji prvotimac pleterničke Slavije, tajnik kluba, trener u Školi nogometa. Trenutno trener NK Kutjevo, člana MŽNL. Na Sportalu Petar piše o nogometu, rukometu i ostalim sportovima.