/Super Mario za najveći rezultat hrvatskog sporta BAHATI ENGLEZI STIŽU KUĆI
mario mandžukić

Super Mario za najveći rezultat hrvatskog sporta BAHATI ENGLEZI STIŽU KUĆI

Za nekakvih 50ak godina u muzeju na prostoru današnjeg Slavonskog Broda posjetitelji će uz pregledavanje kopački, štucni, dresova, majica, kostobrana i ostale nogometne opreme slušati kako se taj prekrasni grad koji se sada zove Mandžin Brod zvao Slavonski Brod, ili puno dalje u povijesti Brod na Savi. Dobro, možda malo pretjerujem, ali Super Mario je već sada zaslužio najveće počasti koje mu njegov grad može dati. Nakon svega što je napravio u svojoj karijeri kroz velike klubove, danas je odveo Hrvatsku u finale Svjetskog prvenstva. Odveo svojim golom u produžetku, Mandžo je junak, ali uz njega su bili isti takvi junaci i na terenu, i na klupi i na tribinama.

Bahati i arogantni Englezi bili su uvjereni da je Hrvatska samo beznačajna i laka prepreka na putu do drugog naslova prvaka. Englezi kojima je glavni igrač nekakav Henderson. A na drugoj strani stoji ekipa koja treba dva dana da samo prebroji sve naslove koje su osvojili u svojim karijerama. Počelo je naopako, zabili su Englezi lijep pogodak iz slobodnog udarca u samom otvaranju, do 30. minute su bili bolja momčad na terenu, a nakon toga su naši Vatreni uspostavili ravnotežu, počeli igrati sve bolje, a u drugom poluvremenu su preuzeli kontrolu, odigrali najboljih 45 minuta na turniru, zasluženo došli do izjednačenja, a trebali su u tom periodu i osigurati pobjedu. Ipak, po treći put smo morali u produžetke, a tamo se ukazao On, veliki Mario Mandžukić, srušio je Englesku, nešto kasnije i ogradu, i fotoreportere.. da su ga pustili srušio bi i tribinu! Kakav igrač, kakva moć i kakav karakter!

Svih 22 su pravi junaci, svi su zaslužili hvalospjeve, ali mi ćemo ovoga puta biti lokalpatrioti. Domagoj Vida je na početku dočekan zvižducima ljutitih Rusa, no u nastavku kada je Hrvatska zaigrala sjajan nogomet ugasili su se ti zvižduci, Domagoj je svojom igrom jednostavno zaslužio i njihov respekt i negodovanje je prestalo. S obzirom da je obećao da neće ništa objavljivati, u finalu možemo ponovno očekivati naklonost domaće publike. Sama Vidina igra bila je besprijekorna, odradio je svoj posao doktorski, stigao je nešto pokrpati i iza Strinića – za čistu desetku. Mandžo je osim tog gola standardno trčao do iznemoglosti, umarao, lomio, ganjao Engleske stopere i vratara i za sav taj trud nagrađen je tim golom.

Nedjelja, 17,00 sati, vrijeme je kada će Hrvatska stati. Znamo da Zlatko Dalić i njegov stožer jako dobro rade svoj posao, ali ipak imamo tri mala savjeta za njih. Prvi je da na zagrijavanje krenu 45 minuta ranije, jer naši očigledno igraju bolje kako su više umorni. Drugi je da u momčad ubaci sve one koji nikada nisu zabili gol za reprezentaciju, pa ako to znači i Lovru Kalinića i Livakovića neka bude tako. Moramo vratiti Francuzima na isti način. Treći je naravno nekakav autogol na samom otvaranju utakmice.

Zadovoljni, sretni i presretni ipak imamo i jednu zamjerku našima, sad kad su nas naviknuli na penale nije im fora ovako bez nekakve velike drame pobjeđivati. Finale Svjetskog prvenstva. Hrvatska i Francuska. Kako to lijepo zvuči, kako je to lijepo pročitati. Hvala Vatreni!

Podijeli
  •  
  •  
  •