/Sudački odgovor nakon utakmice Hajduka i Jedinstva 1. ŽNL OSJEČKO BARANJSKA
sudac

Sudački odgovor nakon utakmice Hajduka i Jedinstva 1. ŽNL OSJEČKO BARANJSKA

Jučer je odigrana zaostala utakmica Osječko baranjske 1. ŽNL u kojoj je Hajduk u Popovcu s minimalnih 1:0 bio bolji od Jedinstva. Nakon susreta smo kao i obično dobili izjave trenera, a pomalo nevjerojatno je bilo da trener poražene momčadi pohvaljuje suđenje, a pobjednički izražava ogorčenje.

Naravno, nije sve ostalo na tome, danas smo dobili i reakciju s treće, sudačke strane. Javio nam se Danijel Samardžija, prvi pomoćni sudac na dvoboju Hajduka i Jedinstva i iznio svoj, i stav sudačke trojke s ove utakmice:

– Domaći trener nije isključen u 5 minuti kako se dalo iščitati iz vašeg članka nego u 37 minuti. Glavni sudac ga je isključio na moju sugestiju jer jednostavno više nisam mogao izdržati, trebalo je to biti i ranije ali sam trpio i mislio da će se smiriti. Ja njega znam i osobno, znam da je priličan živac za vrijeme utakmice, ali ovo je bilo pretjerano, od psovanja majke, vikanja, priče da smo došli namjestit utakmicu zato što je njegov igrač dobio žuti karton u 8. minuti potpuno opravdano. Nije se ni skrivao, istrčavao je iz tehničkog prostora, unosio se u lice čak i delegatu  utakmice napadajući ga da smo došli raditi za Livanu. Zbog istog ponašanja isključen im je i predstavnik kluba u 65′ jer je nastavio s njegovim ponašanjem, a taj je gospodin čak i delegat na višim ligama što je nevjerojatno s obzirom na ovakvo ponašanje. Što se tiče igrača i okolnog osoblja sve je bilo vrlo korektno, igračima svaka čast, redarska služba i svi okolo su bili vrlo korektni. – rekao je Samardžija te dodao razlog zašto se odlučio za javni istup.

– Ovu utakmicu sudio je mladi sudac Marko Stjepanek i on je glavni razlog zašto sam se odlučio javno ovo iznjeti. Dečko je sudio prvu utakmicu kao glavni sudac u 1. ŽNL i odradio je sve stvarno dobro, za svaku pohvalu. Utakmica je prošla bez ikakvih isključenja, kaznenih udaraca ili bilo kakve veće greške na bilo čiju štetu, koliko sam saznao od delegata utakmice dečko će dobiti sve pohvale i preporuku da mu se daje što više utakmica, a to je i zaslužio iako smo se svi realno pomalo bojali kako će to odraditi s obzirom na neiskustvo, ali svaka mu čast. I onda se nakon njegovog odličnog suđenja nađe netko tko će ga prozivati umjesto da mu se da podrška čak i da je pogriješio. Mislim da ovo stvarno nema nikakvog smisla, uostalom, izjava trenera Jedinstva sve govori, oni su izgubili i zadovoljni su suđenjem. U ovakvoj situaciji htio bih i njih pohvaliti, i kada su imali nekakav prigovor to je bilo vrlo normalno, u žaru borbe ali bez ikakvog vrijeđanja ili omalovažavanja – zaključio je Samardžija.

Nadamo se da će sljedeće kolo biti puno svjetlije, i od sunca i od nogometa i nogometnih tema, da ćemo raspredati o kakvom fenomenalnom golu…

Podijeli
  •  
  •  
  •