/Subašić:”Nije bilo lako, pritisak je bio velik na pucače i na vratare!” JUNAK HRVATSKE NOGOMETNE REPREZENTACIJE NA KONFERENCIJI ZA MEDIJE
SUBAŠIĆ HNS

Subašić:”Nije bilo lako, pritisak je bio velik na pucače i na vratare!” JUNAK HRVATSKE NOGOMETNE REPREZENTACIJE NA KONFERENCIJI ZA MEDIJE

Junak susreta protiv Danske, hrvatski vratar Danijel Subašić, razgovarao je u utorak u Sočiju s predstavnicima medija.

Jedanaesterci

“Suci nas često upozoravaju da budemo na liniji, ali normalno je izaći korak ispred. Mislim da je sve regularno. Bio sam miran, vježbali smo jedanaesterce dan ranije na treningu i obranio sam ih pet ili šest te se nadao da ću obraniti i sada kada treba. Nije bilo lako, pritisak je bio velik na pucače i na vratare – hvala našima koji su pogodili – ali sve se dobro završilo. Mi smo u četvrtfinalu i to je najvažnije”

Uloga junaka

“Nije važno tko postane junak, važno je da mi kao reprezentacija idemo dalje i uveseljavamo svoj narod. Lijepo je kada netko iskoči, lijepo je to proživjeti, ali nogomet je kolektivni sport i mi smo zajedno u svemu, bilo dobro ili loše. Nisam svjestan da sam junak u Hrvatskoj, ali drago mi je da sam dao doprinos sreći u domovini. Ključno je da napredujemo kao momčad, a što se popularnosti tiče – lijepo je živjeti u ovim trenucima, neka traju, ali znamo kako je s popularnošću. Jednog trenutka si gore, drugog dolje”

Rusija

“Sigurno da će nam biti teško, kao i svaki puta, oni igraju kod kuće i imat će veliku podršku navijača. Dobar su kolektiv, brzo izlaze iz bloka, ali nama je još veći izazov kad su svi na stadionu protiv nas. S obzirom da su domaćini, možda nas planiraju napasti, ali nisam ja izbornik. Imaju kvalitetnih pojedinaca i zasigurno će igrati iznad svojih mogućnosti, ali mislim da imamo odgovore na sve što nas čeka”

Foto HNS

Podijeli
  •  
  •  
  •  

Autor:

Petar Čuljak
Petar Čuljak je idejni začetnik Sportala. Bivši prvoligaški nogometaš, dugogodišnji prvotimac pleterničke Slavije, tajnik kluba, trener u Školi nogometa. Trenutno trener NK Kutjevo, člana MŽNL. Na Sportalu Petar piše o nogometu, rukometu i ostalim sportovima.