/Stariji pioniri Marsonije amaterski prvaci Hrvatske OVO JE KRUNA NEPONOVLJIVE SEZONE FENOMENALNIH UČENIKA ILIJE MARIĆA
marsonia pioniri fb

Stariji pioniri Marsonije amaterski prvaci Hrvatske OVO JE KRUNA NEPONOVLJIVE SEZONE FENOMENALNIH UČENIKA ILIJE MARIĆA

Stariji pioniri Marsonije amaterski prvaci Hrvatske.

Nakon nešto lošijeg uvoda u završnicu amaterskog prvenstva Hrvatske ili prvenstva regionalnih nogometnih centara čiji pobjednici stječu pravo igranja u Prvoj HNL mladeži igrači slavonskobrodske Marsonije pokazali su svoje pravo lice i osvojili prvo mjesto u konkurenciji pet središta. Jučer su protiv Varaždina odigrali neodlućeno 1:1 (strijelac Anto Jozić) da bi danas odigrali protiv Trnja nezaboravnu utakmicu porazivši svog suparnika s 8:1 s tim da je moglo biti i dvostruko više pogodaka u mreži Zagrepčana. Strijelci su bili  Anto Jozić 3, Stjepan Kruljac 2 i po jedan Filip Mekić, Domagoj Đurković i Antonio Svrzlić. Ova pobjeda donijela im je prvo mjesto na ovom turniru. Osim toga i dvije pojedinačne nagrade sletjele su u svlačionicu Marse – najbolji vratar bio je Karlo Krijan, a najbolji igrač Antonio Svrzlić. Fantastičan je ovo uspjeh sjajne generacije vođene izuzetno discipliniranom rukom trenera Ilije Marića zvanog Kobac:

ilija marić kobac fb

Prvu smo utakmicu nešto slabije odigrali, dosta toga promašili, drugu smo uspjeli pobijediti također uz puno bolju igru nego što to rezultat sugerira da bi u trećoj odigrali ponovo neodlučeno s Varaždinom u jednoj tvrdoj utakmici u kojoj smo imali nekoliko šansi, nismo baš odigrali briljantno no ipak smo poveli da bi nam Varaždinci izjednačili pred kraj susreta. Danas smo ipak donekle naplatili sve te silne promašaje protiv Trnja mada smo i u toj utakmici puno toga promašili tako da je rezultat trebao biti dvostruko veći u našu korist. Golovi i rezultat nisu toliko oduševili sve prisutne koliko naša igra koja je bila izuzetno dobra i lijepa za oko i definitivno smo najviše toga pokazali na ovom turniru. Bila je ovo kruna na jednu sjajnu sezonu u kojoj smo dominantno osvojili prvenstvo, došli do polufinala nacionalnog kupa pa je ovo velika nagrada za sav trud ovih odličnih mladića u rijetko dobroj generaciji – sav razdragan rekao je trener Marić.

Foto FB

Podijeli
  •  
  •  
  •  

Autor:

Petar Čuljak
Petar Čuljak je idejni začetnik Sportala. Bivši prvoligaški nogometaš, dugogodišnji prvotimac pleterničke Slavije, tajnik kluba, trener u Školi nogometa. Trenutno trener NK Kutjevo, člana MŽNL. Na Sportalu Petar piše o nogometu, rukometu i ostalim sportovima.