/Splićanke prekinule dominaciju Osijeka PAD OSIJEKA U DRUGOM POLUVREMENU
FB_IMG_1559527463694

Splićanke prekinule dominaciju Osijeka PAD OSIJEKA U DRUGOM POLUVREMENU

Nogometašice Splita prekinule su 12 godišnju dominaciju ŽNK Osijeka i osvojile su naslov prvakinja Hrvatske.

Konačno je to bio praznik nogometa, tribine Mačkamami bile su sjajno popunjen, i na terenu je sve bilo sjajno, izuzev konačnog ishoda. A krenulo je sjajno, najbolje moguće. U 3. minuti Izabela Lojna donosi početnu prednost Osijeku, pola posla je već bilo obavljeno! No, kratko je trajalo veselje za 1500 gledatelja, u 6. Antonia Dulčić poravnava i radi veliku stvar za Split. U 12. minuti nova radost za Osječanke, Lorena Balić pogodila je za 2:1. Minutu prije odlaska na odmor najbolja nogometašica Hrvatske, Leonarda Balog podebljava vodstvo Osijeka, pa je Bijelo plave još jedan gol dijelio od titule.

U drugom poluvremenu ipak Osijek nije uspio doći do slavlja iako prigoda nije nedostajalo. U 69. Matea Bošnjak praktično odlučuje pitanje prvaka, a u 77. Iva Bukač poravnava na 3:3 i osigurava Splitu povijesni, prvi naslov prvakinja Hrvatske.

Naravno, velika šteta zbog prekida dominacije, no možda će to i biti dobro za Osijek, možda će se shvatiti da titule ne dolaze same po sebi, da se tewba raditi puno više, a tu naravno ne mislimo na djevojke na terenu koje daju svoj maksimum.

Screenshot_20190603-041138_Chrome

Podijeli
  •  
  •  
  •