/SP je u punom jeku, a kvalifikacije još traju U STAROM SLATINIKU I VRBOVI NATJECATELJSKA SEZONA JOŠ NIJE GOTOVA
svačić plakat fb

SP je u punom jeku, a kvalifikacije još traju U STAROM SLATINIKU I VRBOVI NATJECATELJSKA SEZONA JOŠ NIJE GOTOVA

U trenucima kada je čitav nogometni puk ili u Rusiji ili pred malim ekranima nogometaši Svačića i Omladinca iz Vrbove igraju odlučujući susret za plasman u Prvu ŽNL BPŽ. Doista je teško shvatiti opravdanost kvalifikacija koje pobjednike liga tjeraju na produženu sezonu i na kraju ne garantiraju plasman u viši rang.

Prvoligaši su već započeli pripremni period za narednu sezonu, Osijek je već odigrao i prvi međusobni pripremni susret, a sezona za drugoligaše BPŽ još uvijek traje. Treba ući u kožu nogometnih amatera  i vidjeti kako se osjećaju ovoga dana kada moraju na teren igrati najtežu utakmicu sezone umjesto da uživaju pred malim ekranima gledajući SP.

Igrači iz Starog Slatinika su osigurali plasman u Prvu ŽNL pa će puno lakše prebroditi ovo mučenje dok igrači iz Vrbove moraju ganjati pozitivan rezultat koji ih stavlja na drugu poziciju mini lige odakle će i oni u viši rang dok će ih poraz od 1:0 ili dva razlike gurnuti nazad u Drugu ŽNL nakon duge sezone i iscrpljujućih kvalifikacija.

Trenutni poredak i rezultati:

Omladinac Staro Topolje – Svačić 1:2

Omladinac Vrbova – Omladinac ST 1:1

 

  1. Svačić                   2:1    3 (1)
  2. Omladinac ST     2:3    1 (2)
  3. Omladinac V        1:1     1 (1)

Dvije prvoplasirane momčadi ostvaruju pravo nastupa u elitnom rangu županijskog nogometa dok će trećeplasirani osjetiti gorčinu besmislenosti kvalifikacija koje jedan prvak lige mora proživljavati.

Foto FB Svačić

Podijeli
  •  
  •  
  •  

Autor:

Petar Čuljak
Petar Čuljak je idejni začetnik Sportala. Bivši prvoligaški nogometaš, dugogodišnji prvotimac pleterničke Slavije, tajnik kluba, trener u Školi nogometa. Trenutno trener NK Kutjevo, člana MŽNL. Na Sportalu Petar piše o nogometu, rukometu i ostalim sportovima.