/Sokol preletio Osijek u dramatičnoj završnici UZVRAT U BEČU U PONEDJELJAK
IMG_9415

Sokol preletio Osijek u dramatičnoj završnici UZVRAT U BEČU U PONEDJELJAK

Nakon dugih 10 godina europska odbojka se vratila u Osijek. Sinoć su osječke odbojkašice ugostile austrijsku ekipu Sokol i nakon odlične odbojke na žalost doživjele 3:2 poraz, no definitivno nije sve izgubljeno, mogu Osječanke do slavlja na gostovanju, kvalitete za to sasvim sigurno imaju.

Bila je to utakmica na mahove, čas su jedne čas druge imale veliku dominaciju. Prvi set je do polovine bio na strani naših djevojaka, imale su 15:11 i činilo se da im Austrijanke ne mogu ništa, no onda je na servis došla Paula Kubova i sve preokrenula te su gošće odjurile do 1:0. Drugi set je počeo loše, mučile su se Osječanke u svim segmentima igre, jedno što je bilo na pravoj razini je bilo zalaganje, borba a tu je prednjačila kapetanica Ivana Grubeša. Nakon konstantnog zaostatka i ne baš dobre igre sredinom seta Osječanke ipak dolaze do prednost 17:15, no nije to bilo dugog vijeka, ponovno je Kubova donjela preokret svojim servisima, kod 23:20 za gošće činilo se da povratka nema, a onda se dogodio – Osijek! Sjajni servisi Kristine Zirn, nakon toga i dobra igra u polju doveli su do preokreta i poravnanja na 1:1.

žok

Treći set zaslužuje zasebno poglavlje. Kada bi tu razinu igre Osječanke mogle razvući na vremenski period, od recimo 90ak minuta bile bi apsolutno legitiman kandidat za naslov prvakinja Hrvatske. Bila je to odbojkaška rapsodija. Servis, prijem, blok, energija, napad.. sve je funkcioniralo perfektno. Gošće su ostale bez signala, nisu mogle primiti ni SMS poruku u 3. setu! Sjajno je taj treći set odradila i Lea Grahovac, njene su lopte bile savršene što znamo da može, ali ne pokazuje to često koliko bi morala. U tom trećem setu se činilo nemogućim izgubiti ovu utakmicu, no na žalost još je jednom odbojka pokazala zašto je najdinamičniji sport na svijetu, zašto nikada nije gotovo dok stvarno nije gotovo.

IMG_9083

Austrijanke su se u četvrtom setu bacile na glavu, popravile su prijem, krenule su puno više igrati na Jahn koja je odlično prolazila osječki blok i stvorile su veliku prednost. Franić je u jednom trenutku čak pozvao sve rezervne igračice i planirao ih uvesti u igru i odmarati se za 5. set, no upravo  tada je krenuo lagani povratak Osječanki. I malo po malo, ušlo se u egal završnicu, došle su Osječanke u dva navrata i do vodstva, no kod 22:21 gostujući trener uzima minutu odmora, a nakon toga njegova ekipa do kraja uzima 4 poena i odvodi susret u završnu petu etapu. Odmah se osjetilo da to neće dobro završiti, govor tijela je definitivno bio na strani gošći. Tako je i bilo, osim početne prednosti Osijeka gošće su stalno bile u vodstvu, otišle su na +3, kod 10:7 su se domaće razbudile, krenule na sve ili ništa i došle do poravnanja, no nakon toga nije bilo snage za više, kod 12:10 i inače dobro raspoložene tribine su utihnule i to je jednostavno bio kraj, do kraja je Sokol mirno odradio posao i otputovao doma s velikom prednošću.

– Možemo reći da nešto očekujemo u Europi, za svaku utakmicu se pripremamo, radimo puno i naravno želimo ostvariti dobar rezultat. Smatram da je naš problem što smo nova i mlada ekipa, još se sklapamo, uigravamo. Uz sve to stigao nam je i novi trener koji ima drugačije zamisli od prijašnjeg i treba nam vremena da to sve stavimo na pravo mjesto. Puno igračica nam je otišlo, mi još moramo upoznati kako koja diše, ali stvarno dobro radimo i mislim da će to sve doći na svoje mjesto. Imale smo dobru šansu da pobjedimo, no imamo premlade primače, od prijema sve kreće i tu smo imali problem. Još ništa nije gotovo, u ponedjeljak igramo kod njih, mi ćemo se potruditi, vjerovati u uspjeh i dati svoj maksimum – nakon utakmice je rekla kapetanica Ivana Grubeša.

IMG_9365

Grubeša je odigrala zaista odličnu utakmicu, posebno se isticala upravo na prijemu gdje je bila daleko od svih, no prvo ime utakmice ipak je bila Ivana Sučić koja je odigrala utakmicu života, bila je nezaustavljiva u napadu, vrlo dobra u obrani i ovo joj mora biti poticaj za još jedan korak prema naprijed, ova igra sluti na jednu jako dobru karijeru, naravno pod uvjetom da je konstantno može ponavljati. Zaradila je Sučić 23 poena, u prijemu bila prva pratilja Grubeše i djelovala je zaista odlično kroz čitavu utakmicu. U vrlo dobrom izdanju predstavila se i Elena Babić, mlada BiH reprezentativka je nesumnjivo ogroman potencijal, vrhunski potez vodstva kluba i samo se nadamo da će dugo ostati u Osijeku jer s iskustvom koje joj definitivno nedostaje bit će to “stroj” u budućnosti. Doris Krivić vrhunski je nadomjestila izostanak Karle Šimunec koja će van stroja biti oko 2 mjeseca, Kristina Zirn standardno dobra, ona ne iskače iz svog ritma tako lako. Katarina Bilić može i mora više, bila je presamozatajna tokom čitave utakmice, nekoliko njenih poena je moglo odnjeti pobjedu na stranu Osijeka. Lea Grahovac je popila najviše živaca i treneru i gledateljima, od sjajnih do očajnih rješenja kod nje ide u nekoliko poena. No, ono što je Grubeša istaknula kao problem je i Lein najveći problem, ako je prijem loš, tehničar bi za dobre lopte trebao biti čarobnjak, ona uvelike ovisi o prijemu a on u ključnim trenucima utakmice nije bio dobar.

Sve u svemu, Osijek je pokazao da može igrati protiv ove ekipe, da razlike u kvaliteti nema i to je razlog za optimizam pred gostovanje u Austriji u ponedjeljak. Ne sumnjamo da je iskusni Franić vidio gdje je prostor za napredak, gdje se protivnika može napasti i ne bismo Osijek nakon ovoga poraza prekrižili što se tiče europskih iskušenja u aktualnoj sezoni.

IMG_9056IMG_9063IMG_9069IMG_9070IMG_9071IMG_9074IMG_9102IMG_9110IMG_9119IMG_9124IMG_9140IMG_9190IMG_9202IMG_9227IMG_9231IMG_9232IMG_9234IMG_9235IMG_9237IMG_9240IMG_9241IMG_9249IMG_9267IMG_9282IMG_9270IMG_9313IMG_9314IMG_9263IMG_9285IMG_9310IMG_9344IMG_9331IMG_9321IMG_9333IMG_9350IMG_9358IMG_9361IMG_9354IMG_9418IMG_9425

Podijeli
  •  
  •  
  •