/Slavonski odbojkaški spektakl u Novoj Gradišci ŽOK NOVA GRADIŠKA DOČEKUJE ŽOK VINKOVCE U BORBI ZA DOIGRAVANJE
žok gradiška 2 sportalo

Slavonski odbojkaški spektakl u Novoj Gradišci ŽOK NOVA GRADIŠKA DOČEKUJE ŽOK VINKOVCE U BORBI ZA DOIGRAVANJE

U subotu u 20,00 sati ljubitelji sporta u Novoj Gradišci imaju priliku uživati u pravoj poslastici, slavonskom odbojkaškom derbiju koji bi mogao potpuno odrediti nastavak sezone za ŽOK Nova Gradiška i ŽOK Vinkovci.

Sjajnom pobjedom protiv vodeće ekipe skupine II. ŽOK Rovinja djevojke trenera Runjaša su si otvorile priliku da u ovom kolu praktično osiguraju borbu za naslov prvaka države. Tom pomalo iznenađujućom pobjedom Novogradiščanke su stvorile prednost pred Vinkovčankama od 4 boda, što bi eventualnom pobjedom u derbiju bilo 7 bodova viška što je praktično nedostižno s obzirom da su im preostala i dva susreta sa nedoraslom Dubrovčankama.

žok gradiška 3

Trener Damir Runjaš za derbi raspolaže kompletnim kadrom i najavljuje pohod na pobjedu u subotu:

– Tom pobjedom u Rovinju otvorili smo sebi sjajnu priliku da već sada praktično riješimo pitanje prolaska dalje. Ono što je odlično iz te pobjede osim bodova je i to što će Rovinj sada morati igrati sve utakmice punom snagom pa će vjerovatno otkinuti bodove Vinkovcima. Utakmica u Rovinju nam je i pokazala da se možemo nositi sa svima, samopozudanje je na nivou, vjerujem da će biti dosta gledatelja, nemamo pravo na ništa drugo nego ići na pobjedu.

I trener gošći iz Vinkovaca ima samo jedan plan – pobjedu!

– Nemamo baš velik izbor, jednostavno jedina opcija nam je pobjeda! Igra nam samo jedan rezultat, moramo biti spremni i biti ćemo. Vjerujem da ćemo biti spremni, imamo nekakvih manjih problema sa bolesti ali to je utakmica koja se ne propušta, siguran sam da će cure dati sve od sebe i vjerujem da ćemo na kraju slaviti i ostati u igri.

ŽOK Vinkovci
ŽOK Vinkovci

Sada se pokazuje kako je onaj poraz od Dubrovnika bio velik i nesretan.

– Tako je, ali pomalo nam je i dobro došao, do tada smo bili u nekakvoj silaznoj putanji, sada imam osjećaj da se dižemo, da nas je to razdrmalo i mi se idemo do kraja boriti za ostanak u prvoj skupini. Iako nam je klupa kratka, rotiramo minimalan broj igračica vjerujem u njih i idemo u Gradišku po što bolji rezultat – rekao nam je Krešimir Tomić trener ŽOK Vinkovci

žok gradiška sportalo
ŽOK Nova Gradiška

Porazgovarali smo i s kapetanicom domaće ekipe Karlom Glasnović koja je prema trenerovim riječima najvažniji kotačić ekipe i jedna od najboljih srednjih blokera lige. Pouzdana igračica i po karakteru prava kapetanica najavila nam je sljedeću utakmicu:

– To nam je jedna od važnijih utakmica da se odvojimo od njih, ali i da prenesemo što više bodova. Zadnje dvije ekipe iz naše skupine padaju u nižu skupinu, nama je osnovni cilj ostati u ovoj skupini u kojoj se nalazimo, a cilj iznad toga je ulazak u play off. Odvajanje od Vinkovčanki donijelo bi nam dodatnu sigurnost i potstrek za nastavak natjecanja. Očekujemo pobjedu pred punom dvoranom jer mislim da smo bolja, kompletnija i kvalitetnija ekipa, ali nikad se ne zna, svoje moramo reći na terenu.

glasnović
Karla Glasnović

Karla je inače bivša juniorska reprezentativka rodom iz Požege gdje je i počela sa odbojkom.

– Počela sam igrati u Požegi prije otprilike 7 godina pa sam godinu dana provela u Slavonskom Brodu u Marsoniji, a sad u kontinuitetu već pet godina u Novoj Gradišci i nakon dobrih rezultata u proteklim sezonama prve B lige, prve A lige druga skupina, kao nagrada nam je došlo igranje u prvoj A ligi prva skupina što je najviša razina. Prošla sam odbojkaško školovanje kroz sve lige što je jako bitno za razvoj igračica. Trenutno studiram u Požegi na Veleučilištu i to mi je sve relativno blizu pa mogu uskladiti obaveze, a svakako stavljam odbojku u prvi plan. Nakon završetka fakulteta otvaraju mi se mogućnosti za nešto više, Osijek ili Zagreb su realne opcije, ali o tome ćemo kad dođe vrijeme – zaključila je Karla za Sportalo.

Karla Glasnović
Karla Glasnović

Nakon ovog kola Vinkovčanke čeka novi derbi, domaći sa Rovinjankama, dok djevojke iz Gradiške gostuju u Dubrovniku ali srijedom, što bi mogao biti određeni problem i zamka za djevojke trenera Runjaša s obzirom da je ipak problem okupiti čitavu ekipu u sred tjedna.

screenshot-www.hou.hr 2016-02-17 15-44-27

Podijeli
  •  
  •  
  •