/Slavonci u glavnim ulogama za plasman Vatrenih u polufinale KLJUČNE STVARI PROTIV RUSA ODRADILI SU SLAVONCI
domagoj vida fifa

Slavonci u glavnim ulogama za plasman Vatrenih u polufinale KLJUČNE STVARI PROTIV RUSA ODRADILI SU SLAVONCI

Slavonija i Baranja ima tri reprezentativca u polufinalu Svjetskog prvenstva i oni nisu samo statisti na ovome natjecanju nego su zasluge za prolazak u polufinale velike čak možemo reći i najveće.

Asistencija za prvi pogodak pripada Mariju Mandžukiću, drugi pogodak djelo je Domagoja Vide koji je hladno zabio i kazneni udarac kao da je negdje na turniru u okolici Donjeg Miholjca, a drugi puta u nizu prolaz je osigurao Ivan Rakitić nevjerojatnom mirnoćom izvedbe.

Hrvatska ionako mala, ipak površinski ne najmanja među polufinalistima ima regiju s kojom se treba ponositi barem u nogometnom miljeu. Za usporedbu – Francuska ima 551 500 km 2, Engleska 130 279 , Hrvatska 56 538, a Belgija 30 528.

Francuska ima 60 424 000 stanovnika, Engleska 53 010 000 , Belgija 10 348 000, a Hrvatska 4 284 000. Francuska i Engleska su u Top 10 po broju registriranih nogometaša i doista je teško naći usporedbu i po nekakvom stručnom i sistematičnom radu na stvaranju vrhunskih nogometaša. Talent i podneblje gdje se nogomet živi!

Slavonija i Baranja je dala brojne igrače koji su bili nositelji reprezentacije, a sa svojih 12 556 km2 te samo 800 000 stanovnika kojih svakim danom sve manje i manje, može se ponositi onima koji vuku reprezentaciju i dovukli su je do fantastičnog rezultata kojega mnoge države mogu samo sanjati.

Za usporedbu među Vatrenima 1998. također su bili jako bitni kotačići Davor Šuker i Goran Vlaović čiji su pogoci bili ključni u ostvarenju povijesnog uspjeha, a doprinos je dao i Petar Krpan. Šteta što u Rusiji nema Mateja Mitrovića. Taj divan mladić ne bi ni u snu pomislio okrenuti leđa reprezentaciji…

Bravo Slavonci, bravo Hrvatska! Ponosna budi Slavonijo!

Podijeli
  •  
  •  
  •  

Autor:

Petar Čuljak
Petar Čuljak je idejni začetnik Sportala. Bivši prvoligaški nogometaš, dugogodišnji prvotimac pleterničke Slavije, tajnik kluba, trener u Školi nogometa. Trenutno trener NK Kutjevo, člana MŽNL. Na Sportalu Petar piše o nogometu, rukometu i ostalim sportovima.