/Sjajne Mursice izborile Prvu ligu! ZAGREB I DRUGI PUT PAO U OSIJEKU
žkk mursa

Sjajne Mursice izborile Prvu ligu! ZAGREB I DRUGI PUT PAO U OSIJEKU

Bravo Mursice! Ovaj članak jednostavno mora početi čestitkom. Nakon dugog niza godina Osijek ponovno ima košarkaškog prvoligaša u ženskoj konkurenciji. Košarkašice Murse na svom su parketu u dvorani Jug pobjedilie favorizirani Zagreb i osigurale nastup u elitnom razredu u sljedećoj sezoni.

MURSA – ZAGREB  50:45  (15-12, 7-10, 8-13, 20-10)

Mursa: Pfeifer 11, Šola 12, Horjan, Šimunić 10, Šarlija 3, Meštrović, Štrk, Grbeša 4, Matijević 2, Vuksanić, Batorek 8, Obradović

Zagreb: Grizelj, Crnjak 2, Jerković, Nikšić 2, Čić, Marić 2, Lešnjak 4, Jurić 6, Grizelj 13, Soldo 2, Škara 14

Gošće iz Zagreba došle su ne potpuno kompletne, ali bez obzira na to ovo je velika i teško izborena pobjeda koja u Osijek vraća prvoligašku košarku. Nisu samo gošće imale problema s kadrom, Ksenija Šarlija koja je najjače osječko napadačko oružje već je neko vrijeme van treninga što se i vidjelo na njenom učinku, samo 3 poena je daleko od onoga na što nas je naviknula. Alma Pfeifer je igrala poluozljeđena, ali sve su dale svoj maksimum i ekipa je došla do ove velike pobjede! Sjajna Marina Grbeša je odradila svih 40 minuta na parketu, osim 4 poena puno je važniji učinak u obrani gdje je skupila 8 skokova, a skakački sjajna je bila i Ivana Batorek. Valentina Šimunić odradila je standardno odličnu partiju u oba smijera, a Kapetanica je odradila kapetanski, kad je najviše trebalo u završnici je pogađala i skupljala skokove i odvukla svoju ekipu do Prve lige! Nikšićeve djevojke su ovo apsolutno zaslužile, čitavu sezonu su odradile jako dobro, tek u dvije utakmice su bile ispod očekivane razine i za to je stigla najbolja moguća nagrada.

– Iako nekompletna, ekipa Zagreba uvijek je neugodan protivnik. Nervoza je vladala u obje ekipe čemu najbolje svjedoči mali broj koševa (50:45) te puno grešaka i promašenih zicera s obje strane. Sve u svemu, naš cilj je ispunjen, vratili smo za onaj poraz u Zagrebu te gotovo osigurali ulazak u prvu ligu. Pohvalila bi cijelu ekipu, jako sam ponosna na sve bila je ovo timska pobjeda, a posebno na uvijek borbenu Ivanu Batorek i nebeskog skakača Marinu Grbešu – rekla nam je prezadovoljna Alma Pfeifer nakon utakmice.

Za kraj, postoji jedna teorija po kojoj Prva liga i nije sigurna, ali to već pripada pod znanstvenu fantastiku, a dogodilo bi se u slučaju da FSV pobjedi Zagreb nevjerojatnom razlikom. To se neće dogoditi, pa u naše djevojke mogu slaviti, a ovaj tekst možemo završiti samo onako kako je i počeo. Bravo Mursice!

Podijeli
  •  
  •  
  •