/Široki i dalje vladar Memorijala Blago Zadro FINALE ODLUČENO NAKON JEDANAESTERACA
DSC_0067

Široki i dalje vladar Memorijala Blago Zadro FINALE ODLUČENO NAKON JEDANAESTERACA

Ekipa Širokog Brijega obranila je titulu pobjednika na 7. Memorijalu Blage Zadre i tako u vitrine spremila sedmi pehar „Blago Zadro“ namjenjen najboljoj ekipi. Nakon jučerašnjih polufinala u susretu za treće mjesto igrali su vukovarski klubovi – Vukovar 1991. i Radnički.

U neizvjesnih 90 minuta nije bilo puno prigoda na obje strane pa se pristupilo izvođenju udaraca s bijele točke. S(p)retniji su bili nogometaši Vukovara 1991., odnosno njihov vratar Srđan Đukić, i tako osvojili pehar za treće mjesto.

DSC_0292

Finale je pred punim tribinama pružilo borbenu igru Širokog i Cibalije u kojoj su obje ekipe pokazale zašto igraju u najvišem rangu natjecanja u svojim državama. Vodstvo vinkovačkom sastavu donio je Marko Dabro, inače strijelac i jedinog pogotka u polufinalu, dok je prije odmora za Široki izjednačio Josip Čorluka. Mreže su u nastavku mirovale pa se opet pristupilo lutriji udaraca s bijele točke u kojoj su uspješniji bili BiH Premijerligaši te odnijeli sedmu titulu najbolje ekipe Memorijala kući u Široki Brijeg.

DSC_0297

Za najboljeg igrača turnira proglašen je Josip Čorluka (Široki), dok je titulu najboljeg strijelca ponio Marko Dabro (Cibalia). Najbolji vratar turnira je Antonio Tuta (Vukovar 1991.), a pehar za „fair-play“ dodijeljen je ekipi Radničkog koja je „uskočila“ u zadnji trenutak umjesto Osijeka. Organizatori su zahvalili svim ekipama te najavili još bolji turnir dogodine, uz moguće povećanje broja sudionika.22407509_10210461471237978_790310329_n

Tekst i foto: Marijana Vojnić

Podijeli
  •  
  •  
  •