/Simplex osvojio turnir na Koloniji OSVAJAČI NAGRADA SU SE ODRICALI DIJELA NAGRADNOG FONDA U HUMANITARNE SVRHE
SPORT - Slika 08 01

Simplex osvojio turnir na Koloniji OSVAJAČI NAGRADA SU SE ODRICALI DIJELA NAGRADNOG FONDA U HUMANITARNE SVRHE

Ove godine je 8. tradicionalni Humanitarni malonogometni turnir na Koloniji koji organiziraju Župa sv. Dominika Savija i Malonogometni klub Kolonija trajao 1 dan kraće, ali su unatoč tome organizatori uspjeli sve na vrijeme odraditi. Osim tog jednog dana kraće, ove godine je u svih 5 kategorija bilo 88 prijavljenih ekipa što je najveći broj do sada na svim održanim turnirima. Naravno da je dvorana na Koloniji posljednjeg bila puna te se igrao vrlo dobar nogomet. Najvažnije da je turnir ostvario svoj humanitarni cilj.

Ove godine su se sredstva od 8. Humanitarnog turnira usmjerila za Odjele kardiologije i pedijatrije Opće bolnice „dr. Josip Benčević“ te za malog Luku. Premda su prve 3 ekipe kod seniora i veterana dobivale novčane nagrade pojedine momčadi ih nisu htjele uzeti, već su ih ostavljale organizatorima u humanitarne svrhe.

U finalu kod seniora među kojima je bilo 36 ekipa sastali su se Kutija šibica koja je po imenima igrača bila blagi favorit protiv Simplexa koji je na kraju s 3:1 došao do pobjede i naslova pobjednika. U prvom poluvremenu je u 9. minuti Tomislav Sedlo doveo Simplex u vodstvo, da bi u nastavku rezultat u 24. minuti na 2:0 udvostručio Ivan Marić. Ušlo se u posljednje dvije minute, a onda je Ivan Ivanagić smanjio na 2:1 te je tako Kutiji šibica dao tračak nade da barem izbori penale. Ona ekipa koja gubi, a do kraja je ostalo malo vremena u pravilu igra bez golmana kako bi u polju imala igrača više. To zna biti veliki rizik, a to se i sada pokazalo točnim budući je Kutija šibica izgubila loptu, a Tomislav Sedlo je sa svoje polovice pogodio na suprotnoj strani praznu mrežu te je tako potvrdio pobjedu Simplexu s 3:1.

Od cijelog iznosa nagrade za 1. mjesto kod seniora, pobjednički Simplex je 2.000 kuna ostavio organizatorima u humanitarne svrhe. Za najuspješnijeg vratara kod seniora proglašen je Ognjen Blagojević iz Kutije šibica, dok je najbolji igrač Ivan Marić iz Simplexa koji je u pravilu redovito na ovom turniru u finalu. Zanimljivo je bilo i među veteranima, a među 14 sastava naslov je otišao Peugeot Auto Expertu. Oni su u finalu s 3:2 tek nakon izvođenja penala bili bolji od Taxi Broda. Kod veterana je treći bio Come back koji je pola iznosa od svoje nagrade ostavio organizatorima turnira. Isto je učinio Peugeot Auto Expert koji je kod veterana cijeli iznos za nagradu dao organizatorima kao i za 3. mjesto kod seniora.

Najuspješniji golman kod veterana je Ivo Princip iz Taxi Broda, dok je Mirko Kruljac iz pobjedničke ekipe Peugeot Auto Expert najbolji igrač. U 3 mlađe dobne kategorije nastupilo je 38 ekipa. Kod limačića i limača naslov pobjednika pripao je Livadi Željezničaru, dok je Budainka Ferfolja slavila u konkurenciji mlađih pionira. Na turniru u pikadu među 53 igrala najbolji je bio Igor Pantić, dok je na turniru u Beli nastupilo 27 parova.

 

Podijeli
  •  
  •  
  •  

Autor:

Petar Čuljak
Petar Čuljak je idejni začetnik Sportala. Bivši prvoligaški nogometaš, dugogodišnji prvotimac pleterničke Slavije, tajnik kluba, trener u Školi nogometa. Trenutno trener NK Kutjevo, člana MŽNL. Na Sportalu Petar piše o nogometu, rukometu i ostalim sportovima.