/Sezona sa samo jednom promjenom trenera u čitavoj ligi RARITETNA SEZONA ZA POŽEŠKE PRVOLIGAŠE
kaptol požega mitrović

Sezona sa samo jednom promjenom trenera u čitavoj ligi RARITETNA SEZONA ZA POŽEŠKE PRVOLIGAŠE

U požeško slavonskoj 1. ŽNL dva su kola do kraja sezone, a do sada se u svim klubovima dogodila samo jedna promjena trenera! I dok se u nekim ranijim znalo skupiti i njih desetak, ove sezone uprave klubova odlučile su ne dirati trenere s kojima su krenuli u sezonu. Jedina promjena očekivano se dogodila u Gradcu iako nije puno pomogla jer Slaven je ostao na samo tri boda. Tamo je klupu pred početak sezone preuzeo iskusni Marko Vidakušić, a nakon serije neloših igara ali loših rezultata nasljedio ga je u ulozi trenera – igrača Tihomir Štetić. U svim ostalim klubovima tko je krenuo na klupi tu je i ostao. Bernard Raguž je nakon jednog od poraza Croatije podnio ostavku, no uprava mihaljevačkog prvoligaša nije ju prihvatila pa je uspješno odradio posao do kraja.

Unatoč lošim jesenskim rezultatima Poleti je dobio povjerenje u Kaptolu gdje u proljeće radi čudesan posao i nije daleko od titule prvaka. Jesenski prvak Mitrović je u sedlu i ponovno u igri za titulu na klupi Požege, a u istom statusu je i Budimir u Kutjevu. Ivo Papak je siguran u Kuzmici već duži period. Dražen Kljajić je “srastao” s klupom Papuka gdje je već duži niz godina i s mladom momčadi ponovno radi vrlo solidan posao. Ivo Čabraja je nakon teške sezone za Dinamo u ovoj odradio odličan posao i do pred kraj bio u samom vrhu lige. Ivica Pejnović prošlo ljeto je preuzeo klupu BSK-a i u prvenstvu odradio posao ipak nešto ispod očekivanog s obzirom na vrlo kvalitetan kadar, no u Kupu je dojam definitivno ispravljen pa se i njegov posao mora ocjeniti dobro odrađenim. Iskusni Ivica Tadić u Pavlovcima je odradio sjajnu jesen, u proljeće su nešto popustili, ali kao novak u ligi mirno su i vrlo rano osigurali ostanak što je bio cilj pred sezonu, on je ostvaren i prebačen. Mirni Dario Pažin je sa svojim Jakšićem odradio jednu standardnu sezonu, bez puno stresa, u sredini tablice. Lipik je u sezonu krenuo s najvišim ambicijama, dugo su ih i opravdavali na terenu, no u proljeće je momčad trenera Tomislava Kužileka izgubila ritam i ostala bez borbe za naslov što u svakom slučaju nije zadovoljavajuće. U posljednjih nekoliko kola Kužilek je uspio dići momčad, dojam će na kraju biti sasvim solidan. S obzirom na mladu momčad i Croatia je odradila dobar posao, ostanak je osiguran pobjedom nad Slavenom pa i Raguž svoj posao može ocjeniti dobrom ocjenom, a još i više zbog odličnog rezultata koji je praktično ista momčad ostvarila u juniorskoj konkurenciji.

Thompson  cernik

Ovakvom raspletu i bonaci u klubovima sasvim sigurno je kumovao izostanak borbe za ostanak, vrlo rano je postalo jasno da Slaven ispada iz lige, pakrački Hajduk je osigurao ostanak u MŽNL pa nije bilo stresa u tom dijelu. Lipik i Dinamo su mirno podnijeli ispadanje iz utrke za naslov, BSK je zadovoljan radom svog trenera, a i ima jednog mirnog i staloženog predsjednika koji nije sklon promjenama, dok je četvorka Kutjevo, Požega, Kaptol i Tim osvježenje i dalje su u igri za titulu, tako da zaista i nije bilo nikakvog povoda mijenjati trenere. Da se malo zakuhalo na dnu sigurno bi bilo drugačije, pa ispada da su oni koji su jedini mijenjali zaslužni da nitko drugi nije.

Podijeli
  •  
  •  
  •