/Sedmog dana u siječnju rođen Eden Hazard IGRAČ PREMIERLIGAŠA CHELSEA I BELGIJSKE REPREZENTACIJE
EDEN HAZARD wiki

Sedmog dana u siječnju rođen Eden Hazard IGRAČ PREMIERLIGAŠA CHELSEA I BELGIJSKE REPREZENTACIJE

Sedmog dana u siječnju godine 1991. u La Louviereu u Belgiji rođen je profesionalni nogometaš Eden Hazard. Trenutno je Hazard igrač Chelsea i belgijske reprezentaije. Hazard je dijete roditelja koji su oboje bili aktivni nogometaši. Otac je igrao poluprofesionalno u belgijskoj drugoj ligi dok je majka igrala u prvoj i završila je karijeru kada je bila tri mjeseca trudna s Edenom. Majka je rodila četiri sina od kojih sva četvorica igraju nogomet.

Eden je najstariji, a mlađi brat Thorgan mu se pridružio u Chelseau 2012. godine. Prava nogometna obitelj imala je idealne uvjete za razvoj talenata i potencijala jer su živjeli svega nekoliko metara od igrališta na kojemu su dječaci često boravili, a roditelji su im pružali sve uvjete kako bi uspjeli ostvariti dobre nogometne karijere. Eden je započeo trenirati u dobi od četiri godine, a prvi trener bio je toliko oduševljen i zapanjen njegovim umijećem da ga je prozvao “darom” i tvrdio da on već zna sve da ga jednostavno nema što naučiti.

Iduća stepenica u Edenovu razvoju bio je francuski prvoligaš Liille jer je otac smatrao kako će se u francuskoj ligi bolje razvijati. I imao je pravo jer je nakon blistavih partija uslijedio interes velikog Chelsea. Zanimljiv je bio transfer u engleskog Premierligaša jer se Eden u početku nećkao i nije bio previše zagrijan za prijelaz iz jednostavnog razloga što je Chelsea u tom trenutku bio tek šesti na ljestvici, a Eden se htio okušati u Ligi prvaka. Nakon nekoliko kontakata i razgovora nazvao ga je osobno Dider Drogba. Odluku je donio kada ga je nazvao Gervinho i rekao mu  da netko želi pričati s njim, a na drugoj liniji bio je Drogba i rekao mu je da potpiše. Bio je oduševljen i do tog trenutka nije htio potpisati, ali onda se u njemu jednostavno prelomilo i odlučio se za Chelsea.

Do transfera je došlo da uopće nije pričao s Abramovičem. Za bivšeg trenera Mourinha ima samo riječi hvale i tvrdi da je normalan, smiješan i ponekad priča sranja. Međutim, sve što kaže ostaje među igračima u svlačionici. Kaže da je tih i da ponekad ostavlja dojam kao da je hladna osoba, ali on je u stvari vrlo drag. Prema Hazardovim tvrdnjama Mourinho je trener koji mu je dao najviše slobode u igri i on za kako izvući najbolje iz svojih igrača.

Foto Wikipedija

Podijeli
  •  
  •  
  •  

Autor:

Petar Čuljak
Petar Čuljak je idejni začetnik Sportala. Bivši prvoligaški nogometaš, dugogodišnji prvotimac pleterničke Slavije, tajnik kluba, trener u Školi nogometa. Trenutno trener NK Kutjevo, člana MŽNL. Na Sportalu Petar piše o nogometu, rukometu i ostalim sportovima.