/Šahovski klub Đakovo Limmont organizirao je međunarodni brzopotezni Memorijalni šahovski turnir Matija Drlić -Krešimir Pavić U MRTVOJ TRCI, S BOLJIM BUCHOLZOM, ANTE BRKIĆ OSVOJIO PRVO MJESTO
šah đakovo mš

Šahovski klub Đakovo Limmont organizirao je međunarodni brzopotezni Memorijalni šahovski turnir Matija Drlić -Krešimir Pavić U MRTVOJ TRCI, S BOLJIM BUCHOLZOM, ANTE BRKIĆ OSVOJIO PRVO MJESTO

Šahovski klub Đakovo Limmont organizirao je međunarodni brzopotezni Memorijalni šahovski turnir Matija Drlić -Krešimir Pavić.

Četvrti puta u okviru Đakovačkih vezova, a osmi puta ukupno, Šahovski klub Đakovo Limmont organizirao je međunarodni brzopotezni Memorijalni šahovski turnir Matija Drlić -Krešimir Pavić u  sjećanje na istaknute đakovačke šahiste i šahovske radnike. Koliku snagu ima ovaj turnir potvrđuje činjenica da se u Đakovu okupilo ukupno 95 igrača od čega čak devet velemajstora. Turnir je najavio predsjednik ŠK Đakovo Limmont, Ivo Skočibušić, ističući da se šah u gradu igra gotovo jedno stoljeće, točnije da će velika proslava  biti za tri godine, a svečano ga je otvorio đakovački dogradonačelnik Antun Galić koji je, između ostaloga, naglasio: „Mjesta za šah u gradu uvijek će biti i ono po čemu se grad Đakovo razlikuje od ostalih sredina je upravo jaka šahovska tradicija po kojoj je Đakovo poznato u hrvatskim okvirima.“

        U mrtvoj utrci Ante Brkić, s boljim Bucholzom, ispred Hrvoja Stevića!

Nakon devet odigranih kola, švicarskoga sustava, uz tempo sedam minuta + 3 sekunde dodatka po igraču, dobili smo najbolje pojedince turnira.

Prvo mjesto sa 7,5 bodova i novčanu nagradu od dvije tisuće kuna osvojio je velemajstor Ante Brkić, član Šahovskoga kluba Vinkovci, drugoplasirani s istim brojem bodova (1.500,00 kuna), ali nešto slabijim Bucholzom je Hrvoje Stević, igrač Šahovskoga kluba Zagreb, dok je trećeplasirani velemajstor Mladen Palac, također član ŠK Zagreb. Njemu je  pripala novčana nagrada od 1.000,00 kuna. Pri dodjeli nagrada svakako da je najzadovoljniji ovim poretkom bio i glavni sudac turnira Ivan Bažaj koji je bio dugogodišnji trener dvojice vodećih igrača turnira. Četvrto mjesto pripalo je osječkom velemajstoru Zoranu Jovanoviću sa sedam bodova, peti je internacionalni majstor Vladimir Hrešć dok je šesto  mjesto osvojio bosansko-hercegovački velemajstor Milan Vukić sa 6,5 bodova. Sedmo, osmo i deveto mjesto pripalo je također velemajstorima: sedmi je Robert Zelčić, osmi Davor Rogić, a deveti Ivan Leventić.

Najbolji igrač u kategoriji preko šezdeset godina hrvatski je velemajstor Mišo Cebalo koji je na jedanaestom mjestu osvojio šest bodova.

Najbolji plasman kod šahistica ostvarila je Ester Jurić, članica Šahovskoga kluba Amater iz Slavonskoga Broda kojoj je u ukupnom poretku turnira pripalo 51. mjesto s 4,5 boda.

         Najbolji županijski plasman Nenadu Mrkonjiću, Đakovčanin Drago Vargić treći!

Deseto mjesto, a ujedno i najbolje plasirani igrač Osječko – baranjske županije, pripalo je internacionalnom majstoru Nenadu Mrkonjiću, članu ŠK ETF – Osijek koji je osvojio šest bodova. Drugi najbolji županijski predstavnik je Vladimir Nestorović (ŠKHVIDR-a Osijek) koji je osvojio ukupno 17. mjesto s 4,5boda, dok je treći najbolji županijski igrač Đakovčanin Drago Vargić, također s osvojenih šest bodova. I njima trojici pripale su nagrade organizatora turnira.

Brojna đakovačka ekipa ostvarila je solidne rezultate: Marko Filipović, osvojio je ukupno 31. mjesto s pet bodova, Mato Švec je 36. (5 bodova), Ivo Skočibušić je 44. ( 4,5 bodova), mjesto do njega (45.) osvojio je Kiril Papuga (4,5 boda), Jozo Aščić je 48. (4,5 boda), a Zvonimir Škegri (4,5) pripalo je 49.mjesto.  Franjo Perči s 4,5 boda osvojio je 54. mjesto, Stjepan Hanulak je 57., Zvonko Domazet 62., Branko Macanga 68., Andrija Grgurić 76., Vladimir Kolić 77., Mile Blažević 84., Robert Aščić 86., Dario Grozdanić 87.

Na turniru su nastupile i mlade snage đakovačkoga šaha.  Mihaela Aščić osvojila je 2,5 boda, po dva boda pripala su Valentini Paloš, Filipu Horjanu, a jedan bod ostvarile su Leonarda Budimir i Ante Blažević.

Najbolji junior Zvonimir Trepšić, juniorka Kristina Lijić, kadet Marko Marković, kadetkinja Petra Karij

Najbolji juniorski rezultat na đakovačkom turniru pripao je Zvonimiru Trepšiću, članu ŠK ETF – Osijek (4,65 boda) dok je najbolja juniorka Kristina Lijić, članica ŠK Radnik Velimirovac.

U kategoriji kadeta najbolji rezultat ostvario je Marko Marković (ŠK Amater Strizivojna) s 5 bodova, a najbolja kadetkinja je Petra Karij (ŠK Đuro Đaković, slavonski Brod) s četiri boda.

Brigu oko regularnosti natjecanja vodili su glavni sudac Ivan Bažaj i njegovi pomoćnici: Renato Vince, Josipa Aščić, Tomislav Drmić i Antun Bagudić.

Izvor djakovo.hr Autor Miro Šola

Podijeli
  •  
  •  
  •  

Autor:

Petar Čuljak
Petar Čuljak je idejni začetnik Sportala. Bivši prvoligaški nogometaš, dugogodišnji prvotimac pleterničke Slavije, tajnik kluba, trener u Školi nogometa. Trenutno prvotimac NK Kutjevo, člana 1. ŽNL. Na Sportalu Petar piše o nogometu, rukometu i ostalim sportovima.