/Za sada nema stečaja ODLUKA SLJEDEĆEG TJEDNA
cibalia

Za sada nema stečaja ODLUKA SLJEDEĆEG TJEDNA

Stanje u Cibaliji je alarmantno, klub se nalazi pred stečajem, ali odluka još nije donesena. To je sukus priče koja se posljednjih dana vrti Vinkovcima, a upravo to što odluka nije donesena ostavlja otvorena vrata i sretnijeg završetka čitave ove drame. Ili horora bolje rečeno.

Pokušali smo doći do gradonačelnika Ivana Bosančića, no kako je prvi čovjek grada na službenom putu u Njemačkoj porazgovarali smo s Pročelnikom za poslove gradonačelnika i članom Nadzornog odbora Cibalije Ivanom Rimcem.

– Istina je da je situacija u Cibaliji teška, no odluka o stečaju nije donesena. Imamo nekoliko scenarija, imamo i vrlo zainteresiranog investitora s kojim smo u poodmakloj fazi dogovora o preuzimanju kluba. Ranije smo imali kontakte s engleskim investitorima kada se sve odvijalo jako sporo, mjeseci su trebali da se napravi jedan korak, sad je to puno konkretnije. Naravno, o detaljima ne smijem, ali nadam se i vjerujem da će se to pozitivno rasplesti. Nedavno smo vezano za jedan EU projekt radili veliku anketu po Hrvatakoj i prve dvije asocijacije na Vinkovce su Vinkovačke jeseni i Cibalia. Jasno je da je klub velika obveza svima u gradu i sve ćemo učiniti da klub bude ono što mora biti, ponos grada i regije. Ovu situaciju u kojoj se Cibalia našla treba iskoristiti i staviti klub na čvrste temelje i sigurno ćemo na čelu s gradonačelnikom učiniti sve da to tako i bude. Ono što o detaljima mogu reći je samo da je klub ispoštovao i isplatio sve što je morao po predstečajnoj nagodbi tako da glasine o stečaju po slovu zakona nisu točne. Općenito, puno se dezinformacija širi što nama svakako nije interes, potrudit ćemo se pravovremeno izvjestiti javnost o svemu, situacija nije dobra, ali nije niti crna i bezizlazna ako se priča – rekao nam je Ivan Rimac.

Dugo se zaziva tog investitora, da je svaki dosad spomenuti u klub donio 1000kn Cibalia bi bila barem na pozitivnoj nuli, no ostaje nam samo nadati se da je ovo onaj pravi, da će Nebeskoplava lađa preživjeti najveću buru koja je zapuhala Panonskom ravnicom. Ljudi u gradu jednostavno moraju pronaći rješenje, želimo vjerovati i vjerujemo da rade sve što mogu, da će Stara dama doživjeti stotu pa makar i kao trećeligaš, da će se stvoriti temelji da klub postane ono što mu svi želimo.

Podijeli
  •  
  •  
  •