/Robert Dolovčak svojim primjerom motivira ljude na bavljenje sportom i vježbanje ROBERT JE SA 140 KG DOŠAO NA 80 REDOVITIM TRENINGOM I KONTROLIRANOM ISHRANOM
dolovčak 1

Robert Dolovčak svojim primjerom motivira ljude na bavljenje sportom i vježbanje ROBERT JE SA 140 KG DOŠAO NA 80 REDOVITIM TRENINGOM I KONTROLIRANOM ISHRANOM

Spomen sporta nas obično asocira na profesionalizam, moć, slavu, novac pa često zaboravljamo koliko je bitan i amaterski sport, rekreativno vježbanje i trening. Zdravlje je neprocjenjivo! Shvatio je to i Robert Dolovčak koji se jednoga dana našao na životnoj prekretnici kada je vaga pokazala 140 kilograma. Upornim i redovitim vježbanjem te kontroliranom prehranom Robert je došao na 80 kg pa danas pomaže ljudima oko sebe krenuti njegovim stopama. Robert nam se obratio s nekoliko rečenica:

Rođen sam 26.09.1981. godine u Požegi. Bavim se fitnesom i pomažem ljudima motivirati ih i dati inspiraciju za zdravu prehranu i zdrav život. Živim u Birkweileru (Njemačka), preko 20 godina, a fitnesom se profesionalno bavim već 6 godina i imam puno iskustva na tom polju. Na ideju da se bavim fintesom sam došao onog trenutka kada sam shvatio da imam preko 140 kg i da ukoliko ne krenem raditi na sebi, možda nikada i neću. Počeo sam trenirati, regulirao sam prehranu i došao do sjajnih rezultata za kratko vrijeme. Naučio sam sebe voljeti trening i ono što jedem, jer ukoliko ja nešto volim i želim, rezultati neće izostati.

dolovčak 2

Želim pomoći mlađim i starijim ljudima okrenuti se zdravom životu i da shvate da to nije mučenje nego ljepši način života, bolje spavate, lakše razmišljate, osjećate te čistije i zdravije i shvatite da vam je život savršen i to donosi rezultate. Kada sam ja mogao, uspjet će svi, samo je bitna dobra motivacija da se krene, a uz moj program i moje savjete, sve dolazi na svoje, a isto tako i ljubav prema prehrani, ljubav prema fitnesu te zdravom životu. Kada kažem prema ‘zdravom životu’, želim naglasiti da taj termin koristim isključivo jer narod tako to gleda i kaže. To je samo jednostavniji i normalniji put do uspjeha, sve ostalo je zabluda. Unosite u svoje tijelo ono što mu prija, da bi vam ono uzvratilo ljepotom i snagom – rekao je za Sportalo Robert Dolovčak.

Foto priv arhiva R.Dolovčak

Podijeli
  •  
  •  
  •  

Autor:

Petar Čuljak
Petar Čuljak je idejni začetnik Sportala. Bivši prvoligaški nogometaš, dugogodišnji prvotimac pleterničke Slavije, tajnik kluba, trener u Školi nogometa. Trenutno trener NK Kutjevo, člana MŽNL. Na Sportalu Petar piše o nogometu, rukometu i ostalim sportovima.