/Pobjeda Murse na krilima Šarlije i Šimunić KVALIFIKACIJE ZA PRVU LIGU
žkk mursa foto marin sušić

Pobjeda Murse na krilima Šarlije i Šimunić KVALIFIKACIJE ZA PRVU LIGU

Danas je u osječkoj dvorani Jug odigrana prva utakmica kvalifikacija za Prvu žensku košarkašku ligu, odnosno kako se službeno zove Lige za prvaka Druge ženske lige, u kojoj je Mursa dočekala FSV Rijeku.

MURSA – FSV   58:46 (19:12, 19:18, 16:9, 14:7)

Mursa: Šarlija 25, Grbeša 3, Šimunić 16, Šola 9, Pfeifer 7, Batorek 3, Meštrović 1, Matijević 4, Vuksanić, Horjan, Mihaljević

FSV: Tomić 4, Grbčić 5, Romih 4, Tuftah 10, Mršić 5, Hajdin 11, Krakić, Miani, Kajfeš 5, Leoni 2, Mrvić, Perko

Vrlo dobro su naše košarkašice krenule u utakmicu, obrana je odlično funkcionirala, gošće su u prvih 10 minuta zaustavljenje na samo 12 poena, a u napadu je kao i uvijek prednjačila Ksenija Šarlija koja je u posljednjoj minuti ubacila 5 poena i donijela lijepu prednost, odlična je napadački bila i Valenitina šimnuić koja je poenima na otvaranju utakmice donijela sigurnost čitavoj ekipi. U drugu dionicu bolje su krenule gošće, napravile su uvodnu seriju 7:0 i došle do poravnanja, a onda polako Osječanke ponovno love ritam utakmice i vraćaju prednost na svoju stranu. Dobra obrana do kraja četvrtine, novi poeni Šimunić i Šarlije kojima su se priključile i Grbeša, Šola i Batorek na poluvremenu su donijele sasvim pristojih +8.

U nastavku slična priča, dvojac Šarlija – Šimunić bio je prebrz i predobar za gošće, individualnom kvalitetom su rješavale sve probleme, održavale i pomalo povećavale prednost Mursica, a sve ostale su im pomagale koliko je trebalo, prije svega u obrani. Treća dionica završena je s velikih 15 poena prednosti, pobjeda je već tu bila osigurana, ali u ovoj mini ligi iznimno je bitan svaki poen pa u posljednjih 10 minuta nije smjelo biti nikakvog opuštanja. Tako je i bilo, od opuštanja ništa, dapače, gas je dodala i treća “Š” djevojka, kapetanica Petra Šola se u zadnjoj dionici priključila Šarliji i Šimunićki i Mursa je odjurila do velike pobjede!

– U utakmicu smo ušle koncentrirano, držale smo se dogovora iz svlačionice. Pokušavali smo se oduprijeti otporu FSV-a što je dovelo do rezultata 38:30 na poluvremenu. Znali smo da moramo ići na sve ili ništa i u trećoj četvrtini smo podigli razliku koju nismo ispuštali do samog kraja. FSV je borbena i agresvna ekipa,očigledno je da nisu bez razloga završile na prvom mjestu u drugoj grupi. Drago mi je što smo pokazali da smo trenutno bolja ekipa i što smo dva boda zadržali kod kuće. Sljedeću utakmicu igramo u Zagrebu. Pokazali smo na domaćem parketu da im možemo parirati i dati ćemo sve od sebe da ih pokušamo iznenaditi i u gostima – za Sportalo je rekla sjajna Valentina Šimunić.

Podijeli
  •  
  •  
  •