/Remi s Talijanima 2012. na Euru u Poljskoj na današnji dan MANDŽO JE DONIO VELIKI BOD NAKON ŠTO JE PIRLO DONIO VODSTVO TALIJANIMA
mandžukić

Remi s Talijanima 2012. na Euru u Poljskoj na današnji dan MANDŽO JE DONIO VELIKI BOD NAKON ŠTO JE PIRLO DONIO VODSTVO TALIJANIMA

Remi s Talijanima 2012. na Euru u Poljskoj na današnji dan.

hrv ita

Na današnji dan prije točno pet godina odigrali smo još jednu odličnu utakmicu na Euru. Nakon uvodne pobjede nad Ircima i remija s Talijanima čekala nas je Španjolska koja nas je nezasluženo porazila i tako izbacila iz daljnjeg natjecanja. Imali smo skupinu smrti iz koje su dva prvoplasirana završila u finalu, a niti jedan od finalista nije nas nadigrao.

mandžukić 2

Neposredno prije Eura Hrvatska je postavljena za nositelja kvalifikacija za Europsko prvenstvo 2012. godine u Ukrajini i Poljskoj, natjecanja za koje je Hrvatska zajedno s Mađarskom bila kandidat za domaćina što bi im omogućilo izravnu kvalifikaciju. ali se nakon odluke da će se prvenstvo održati u Poljskoj i Ukrajini Hrvatska našla u kvalifikacijskoj skupini F  i premda su bili nositelji, završili su kvalifikacijski put na drugom mjestu iza Grčke te su morali igrati dokvalifikacijske utakmice s Turskom. Hrvatska je uspješno prošla, pobijedivši sveukupno rezultatom 3:0, a sva tri pogotka postignuta u prvoj utakmici odigranoj u Istanbulu.

navijači hrvatska

Na završnom turniru Hrvatska je igrala u skupini C u Poljskoj s reprezentacijama Irske, Italije i Španjolske te nakon već spomenutih rezultata – jedne pobjede (3:1 protiv Irske), jednog neriješenog ishoda (1:1 protiv Italije) te jednog poraza (0:1 od Španjolske) završila natjecanje u skupini. Bilić je podnio ostavku po završetku Eura 2012., kao što je i najavio pred početak tog natjecanja.

 

Foto Screenshot YouTube, Wikipedija

Podijeli
  •  
  •  
  •