/Punih 7 sezona bez poraza u Slavoniji i Baranji!! ČUDESNI REZULTATI BRODA NA SAVI
SPORT - Slika 14 12

Punih 7 sezona bez poraza u Slavoniji i Baranji!! ČUDESNI REZULTATI BRODA NA SAVI

U košarkaškoj ligi Slavonije i Baranje za kadetkinje, igračice rođene 2001. godine i mlađe natječe se 10 klubova. Prvenstvo je ušlo u samo završnicu, dok je izvjesno da će naslov prvaka i ove godine osvojiti kadetkinje Ženskog košarkaškog kluba Brod na Savi koje su bez poraza. Ne samo da su one bez poraza u ovoj sezoni, već ova kategorija kadetkinja Broda na Savi od kako je klub osnovan, a to je 7. godina na regiji Slavonije i Baranje nije izgubila niti jednu utakmicu, dakle imaju 67 pobjeda u isto toliko sezona igranja. Želja je dobiti preostale 3 utakmice i prvi dio sezone na regiji završiti sa 70 pobjeda.

U 7. kolu odigran je gradski derbi Lige kadetkinja Slavonije i Baranje u kojem su se sastali Brod kao formalni domaćin i kao gost u dvorani Vijuš Brod na Savi. U prvom dijelu sezone ekipa trenera Rimarčuka slavila je s 57:31, a nekoliko mjeseci kasnije u uzvratnom susretu bio je gotovo sličan rezultat. Naime, završilo je 53:33 u korist kadetkinja Broda na Savi koje imaju samo dvije igračice koje su 2001. godište i to Moniku Buconjić i Leonu Šarić, dok će sve druge igračice u ovoj kategoriji nastupati i od nove sezone.

Također veliku većinu djevojaka i djevojčica od nove sezone imat će i Kristina Pehar kod kadetkinja Broda koja je u gradskom derbiju bila bez prvog centra Kristine Županić i stalne igračice iz prve postave Ree Sudar. Stoga je u petorci krenula iznimno mlada Nina Novak koja je s 8 koševa još jednom pokazala koliko je talentirana.

Sama utakmica bila je vrlo nervozna na obje strane s puno pogrešaka. Domaći Brod je bolje otvorio gradski derbi te je s 15:13 dobio prvu četvrtinu. Ključnim se pokazala 2. četvrtina u kojoj su kadetkinje Broda na Savi napravile seriju od 10:0 te se s 33:20 otišlo na poluvrijeme. U nastavku su igračice trenera Rimarčuka još malo povećale razliku koja je za 6 koševa manja nego li u prvom susretu između istih ovih ekipa. U pobjedničkoj ekipi je Marija Fastić – Pajk postigla 12, Monika Buconjić 11, a Nika Kurdija 10 koševa.

Kod kadetkinja Broda jedina s dvoznamenkastim učinkom bila je kapetanica Anita Jerković koja je postigla 14 koševa.

Ubrzo nakon gradskog derbija s Brodom kadetkinje Broda na Savi su u 8. kolu sa 74:23 nadigrale Borovo u utakmici u kojoj je svih 16 igračica igralo i postiglo koševe. Među njima su dvoznamenkasti učinak imale Leonarda Šebalj sa 14, Ana Ilakovac s 13 i Ena Ivanković s 10 poena. Na ljestvici su kadetkinje Broda na Savi na vodećoj poziciji te imaju svih 7 pobjeda iz isto toliko utakmica, dok je Brod na 3. mjestu s omjerom 3-3. Ovog vikenda u 9. kolu obje ekipe igraju na domaćem terenu, Brod na Savi u subotu, 16. prosinca od 13 sati u dvorani Vijuš dočekuje u derbiju kola drugoplasiranu Mursu iz Osijeka, dok Brod igra s Vinkovcima.

Podijeli
  •  
  •  
  •