/Prvoligaška premijera u Đakovu protiv Kvarnera 2010! ĐAKOVAČKI KOŠARKAŠI DOZNALI RASPORED NATJECANJA
kosarka-kk-djakovo

Prvoligaška premijera u Đakovu protiv Kvarnera 2010! ĐAKOVAČKI KOŠARKAŠI DOZNALI RASPORED NATJECANJA

I dok momčad Košarkaškoga kluba Đakovo pod vodstvom trenera Marijana Petrovića vrijedno trenira i priprema se za premijerne nastupe u Prvoj košarkaškoj ligi, jučer, u utorak, 28. kolovoza, u prostorijama Hrvatskoga košarkaškoga saveza, održan je sastanak klubova ujedno i izvlačenje parova za drugu sezonu u formatu jedinstvene lige. Na otvaranju predsjednik HKS-a Stojko Vranković o novoustrojenoj ligi naglasio je: „Ova liga projekt je HKS-a koji je donio srebrenu medalju  U – 20 reprezentacije, a u njoj će se profilirati i zlatni kadeti“.

Glavni tajnik HKS-a Josip Vranković ligu je komentirao: „HKS će se truditi da ovo natjecanje još više oživi i da se još više profilira. To je novi proizvod, žila kucavica i baza natjecanja.

 

                   Sedam “morskih” putovanja

 

Prva liga ove godine ima dvanaest klubova: AGRODALM, DUBROVNIK, DUBRAVA, ĐAKOVO, JAZINE ARBANASI, KVARNER 2010, PULA 1981, RIBOLA KAŠTELA, RUDEŠ, SONIK PUNATMIKA, UNIVERSITAS, ZAPRUĐE. Liga počinje 4. listopada, a završava 6. travnja.

Očito je da će pred đakovačkim košarkašima, osim zahtjevnih protivnika, biti i zahtjevna organizacija putovanja. Naime, Đakovčani će morati na sedam morskih gostovanja (Dubrovnik, po dva puta Zadar i Split, Rijeka i Pula te četiri puta Zagreb). No, to je cijena igranja u elitnom rangu hrvatske košarke.

 

                    Đakovčani zadovoljni rasporedom

 

Đakovački predstavnik na sastanku sudionika Prve košarkaške lige Marko Lozić bio je sretne ruke: izvukao je natjecateljski broj 1 što Đakovčanima donosi prve dvije utakmice pred domaćom publikom. Dakle, 4. listopada đakovački će košarkaši otvoriti prvenstvo protiv riječkoga Kvarnera 2010., a tjedan dana kasnije, ponovo pred svojom publikom, Đakovčani će ugostiti momčad Jazina Arbanasi. Nakon toga slijedi gostovanje kod Rudeša, a potom domaća utakmica protiv Zapruđa.

Cijeli raspored možete pogledati ovdje.

kosarka – raspored-prva-muska-liga-2018-19

Izvor: Đakovo-sport.com

Podijeli
  •  
  •  
  •