/Prva biciklijada u spomen na Tomislava Šedevija OD POŽEŠKIH SESVETA DO VUKOVARA
šedo

Prva biciklijada u spomen na Tomislava Šedevija OD POŽEŠKIH SESVETA DO VUKOVARA

Kako se približava 18. studenog i najtužniji dan novije Hrvatske povijesti, odnosno dan kada je pao Vukovar, približava se i obljetnica smrti Tomislava Šedevija Šede. Tomislav je poginuo nedaleko od Vukovara 21. studenog 2015. godine kada je biciklom išao u Grad heroj odati počast poginulim braniteljima.

Sada, tri godine nakon toga njegovi prijatelji iz biciklističke udruge koju je on osnovao odlučili su konačno završiti ono što je on toga dana sa svojim suputnicima trebao i želio učiniti. U subotu, 24. studenog Biciklistička udruga “Tim guvernal”  po prvi put organizira biciklijadu u sjećanje na Tomislava sa startom i ciljem kojeg je on imao na svojoj posljednjoj vožnji. Start je u Sesvetama, nedaleko od Tomislavovog posljednjeg počivališta, preko čitave Slavonije, pored mjesta na kojem je tragično stradao do Vukovara gdje će biti zapaljene svijeće i odana počast svim palima u obrani herojskog grada.

Udruga Tim guvernal poziva sve koji su u mogućnosti da se priključe biciklijadi, da sudjeluju na bilo koji način, a mi prenosimo njihovu objavu sa facebook stranice:


 

Udruga ove godine organizira prvu biciklijadu u spomen tragično preminulom osnivaču udruge Tomislavu Šedevi. Memorijalna biciklijada planira se održati 24.11.2018. s polaskom iz Požeških Sesveta.
Naš dragi Šedo otišao je na svoju posljednju biciklijadu s riječima:
“Dragi “pedalaši”…došlo je vrijeme da odem s biciklom u Vukovar odati počast svim poginulima! … Biti će lijepo i ponosno zapaliti svijeću onima koji su i omogućili da možemo doći biciklom SLOBODNO…zato bi volio da idemo u što većem broju!”
Ove godine mi ćemo zapaliti Šedinu svijeću. 🙏🚲🚲🚲🙏
Dužina rute cca. 120km
Sve zainteresirane sudionike molim da se javi zbog organizacije biciklijade.🚲🚲😇
Također sve koji mogu pomoći oko organizacije puta (pratnje, prijevoza, smještaja) molim da se jave.😇😇😇


 

Podijeli
  •  
  •  
  •