/Priopćenje za javnost HNS-a REAKCIJA NA MEDIJSKE NAPISE
hns grb

Priopćenje za javnost HNS-a REAKCIJA NA MEDIJSKE NAPISE

Hrvatski nogometni savez ovim putem reagira na medijske napise o odlukama Izvršnog odbora HNS-a te statusu predsjednika Saveza Davora Šukera.

U HNS-u ne vlada jednoumlje već demokracija. Stoga je uobičajeno da Izvršni odbor razgovara, raspravlja i zajednički odlučuje o svim pitanjima, uz poštivanje svakog pojedinačnog stava. Razumljivo je da je pritom u niz situacija bilo i bit će različitih razmišljanja. Odluka o statusu izbornika mlade reprezentacije Nenada Gračana također dokazuje upravo to – da svaki član IO-a ima pravo iskazati svoje mišljenje.

Pritom je IO pokazao dosljednost, poštujući dogovor s izbornikom Gračanom postignut prije U-21 Europskog prvenstva.

Istovremeno, takva odluka ni na koji način nije izraz nepovjerenja prema predsjedniku Davoru Šukeru koji je demokratski izabran za predsjednika Saveza i iza kojeg je sedam godina izuzetnih uspjeha na sportskom i financijskom planu u rukovođenju Saveza.