/Preminuo je Zlatko Škorić nekadašnji trener BSK-a (Marsonije) ŠKORIĆ JE BIO JEDAN OD NAJBOLJIH VRATARA TADAŠNJE JUGOSLAVIJE
zlatko škorić hns radiša mladenović

Preminuo je Zlatko Škorić nekadašnji trener BSK-a (Marsonije) ŠKORIĆ JE BIO JEDAN OD NAJBOLJIH VRATARA TADAŠNJE JUGOSLAVIJE

U četvrtak je u Zagrebu preminuo legendarni Dinamov čuvar mreže Zlatko Škorić.

Zlatko Škorić preminuo je u 77. godini života, a boje zagrebačkih Modrih branio je devet godina, tijekom kojih je skupio 221 nastup.

Među njima su i oni u povijesnoj 1967. godini, kada je Dinamo upravo sa Škorićem na vratima osvojio europsku titulu – Kup velesajamskih gradova.

Škorić je u Dinamo stigao iz Elektrostroja, a po odlasku iz Maksimira igrao je za Avignon, ljubljansku Olimpiju, Stuttgart, Bayern, ponovno Avignon i Zagreb.

Trenerskim se poslom bavio u BSK-u iz Slavonskog Broda, Samoboru, Segesti, reprezentaciji Angole te u Dinamu kao trener vratara.

Za reprezentaciju bivše Jugoslavije nastupio je osam puta, a bio je poznat i po izvrsnom branjenju jedanaesteraca.

Hrvatski nogometni savez izražava duboku sućut obitelji Zlatka Škorića zbog ovog nenadoknadivog gubitka.

Foto HNS (Radiša Mladenović)

Podijeli
  •  
  •  
  •  

Autor:

Petar Čuljak
Petar Čuljak je idejni začetnik Sportala. Bivši prvoligaški nogometaš, dugogodišnji prvotimac pleterničke Slavije, tajnik kluba, trener u Školi nogometa. Trenutno trener NK Kutjevo, člana MŽNL. Na Sportalu Petar piše o nogometu, rukometu i ostalim sportovima.