/Preminuo je veliki Matija Capar JEDAN OD NAJVEĆIH HRVATSKIH MALONOGOMETAŠA
IMG_7492

Preminuo je veliki Matija Capar JEDAN OD NAJVEĆIH HRVATSKIH MALONOGOMETAŠA

Stravične vijesti potresle su rano jutros hrvatsku nogometnu javnost a posebno sve članove i navijače Futsal Dinama. U kasnim noćnim satima na autocesti A1 između Jastrbarskog i Zagreba u prometnoj nesreći živote su izgubili Matija Capar i mladi talentirani Oskar Kadrnk.

Matija Capar jedan je od najvećih hrvatskih malonogometaša, ikona futsala koja se u svojoj karijeri okitila brojnim titulama, a na legendarnoj Kutiji šibica pobjednik je bio čak 7 puta. Karijeru je započeo kao 17-godišnjak u Promet Orkanu s kojim je odmah osvojio naslov prvaka. Nakon toga veliku karijeru izgradio je u Nacionalu, a vrlo zapaženu ulogu imao je i u reprezentativnom dresu gdje se proslavio u Beligiji na Europskom prvenstvu.

Futsal Dinamo ističe se brojnim humanitarnim akcijama u kojima je legendarni Capi uvijek bio onaj koji je sve dogovarao, dovodio Dinamo širom Hrvatske, pa tako i po našoj Slavoniji i Baranji gdje su odradili brojne humanitarne akcije. Nikada Capi nikoga nije dobio a to je samo dokaz da je bio jednako velik čovjek kao što je bio velik sportaš.

Podsjećamo prije šest mjeseci na dan velikog finala ‘Kutije Šibica’ napustio nas je i osnivač Futsal Dinama Mate Čuljak (42), kada je za vrijeme utakmice između njegove momčadi Hudek ErgoTrans i sastava Bilikum Petkom Čuljku pozlilo te se srušio na terenu. Ovih dana Futsal Dinamo je memorijalnim turnirom odao počast Čukiju, a sada je ponovno zavijen u crno zbog nove tragedije.

Podijeli
  •  
  •  
  •