/Pregled košarkaške sezone klubova regije Istok SLJEDEĆE SEZONE U ELITNOM RAZREDU HR KOŠARKE IMATI ĆEMO JEDNOG PREDSTAVNIKA VIŠE
košarka

Pregled košarkaške sezone klubova regije Istok SLJEDEĆE SEZONE U ELITNOM RAZREDU HR KOŠARKE IMATI ĆEMO JEDNOG PREDSTAVNIKA VIŠE

Skoro sva službena natjecanja sezone 2015/16 u kojima su sudjelovali klubovi iz naše košarkaške regije Istok su završena. Preostalo je još samo U12 Otvoreno Prvenstvo Hrvatske u Zagrebu gdje će svoje učešće uzeti nekoliko klubova iz Slavonije i Baranje, mlađekadetska završnica (Ž) te završnica Mini košarke (2005. i mlađi) koje se igra ovaj vikend u Pazinu, a nakon toga donosimo pregled i mlađih kategorija, a sada samo seniorke i seniori:

A1 ZA KOŠARKAŠE:

Početkom godine Brokeri su bili u konkurenciji za plasman u Ligu za prvaka, no na kraju su ipak bez velikih stresova uspješno završili Ligu za ostanak.

Pred vodstvom Vrijednosnica je veliki posao jer će sljedeće sezone igrati protiv najboljih klubova Hrvatske. Naime, Upravni odbor HKS-a izglasao je novi sustav natjecanja u kojemu će igrati 14 klubova i svi poklonici ovog sporta će već na jesen imati priliku gledati ABA ligaše u Gradskom vrtu.

vrijednosnice

KUP KREŠIMIRA ĆOSIĆA:

Borovo je u finalu Kupa Krešimira Ćosića regije Istok bilo bolje od Požege rezultatom 87:59. U daljnjoj fazi ovog natjecanja gostovali su u Ludbregu gdje su izgubili od Grafičara, pobjednika Kupa regije Sjever.

Vrijednosnice Osijek su u svojoj prvoj utakmici, u ranoj fazi natjecanja, iznenađujuće poražene od drugoligaške zadarske ekipe Jazine.

A1 LIGA KOŠARKAŠICA:

Košarkašice Broda na Savi kao uvjerljivo najmlađa ekipa lige u debitantskoj sezoni ostvarile su zacrtano, a to je ostanak u elitnom razredu ženske košarke. Predvodila ih je fenomenalna Mihaela Lazić, a Brođanke su s 3 pobjede u prosincu riješile sve brige, pa su do kraja i dodatno davali priliku curama od 14-15 godina.

BNS

A2 MUŠKA KOŠARKAŠKA LIGA ISTOK:

Samo dva kola prije kraja čak pet klubova je bilo u užoj konkurenciji za prvaka. Na kraju je u poretku klubova u konkurenciji bilo najbolje Borovo.

U A1 kvalifikacijama Borovčani su upisali tri pobjede koje su im donijele četvrto mjesto.

borovoA2 ŽENSKA KOŠARKAŠKA LIGA SKUPINA A

U neizvjesnoj završnici Plamen Požega je bila prvak lige, košarkašice Podravca iz Virja su bile druge, a osječke Murse treće. Plamene su u kvalifikacijama za A1 na kraju osvojile četvrto mjesto, a zbog promjene broja klubova u A-1 ligi sljedeće sezone će igrati u našem najvišem razredu.

plamene

petra

B1 MUŠKA KOŠARKAŠKA LIGA ISTOK:

Prvak B-1 lige istok je Košarkaška akademija Osijek. Osječani su u svom  premijernom nastupu u 16 utakmica ostvarili 15 pobjeda uz koš razliku +280. U poretku klubova u konkurenciji završili su s 10-0 i s plusom od 203 ubačaja. Uvjerljivo osvojenim prvim mjestom izborili su plasman u viši rang natjecanja, A-2 ligu istok.

B1 muški

B1 ŽENSKA KOŠARKAŠKA LIGA ISTOK:

Igračice KK Sedam Đakovo zauzele su prvo mjesto u poretku klubova koji su se natjecali u konkurenciji. U ukupnom poretku van konkurencije uvjerljive su bile igračive ŽKK Plamen iz Požege.

b1 ŽENE

Izvor: KSOBZ

Podijeli
  •  
  •  
  •