/Predsjednica u posjeti Gradskom vrtu POČASNA PREDSJEDNICA CELEBRITY FAN KLUBA
KOLINDA 1

Predsjednica u posjeti Gradskom vrtu POČASNA PREDSJEDNICA CELEBRITY FAN KLUBA

U sklopu svoga višednevnoga boravka u Osječko-baranjskoj županiji, u koju je privremeno „preselila“ svoj ured s Pantovčaka, predsjednica Republike Hrvatske Kolinda Grabar-Kitarović ovoga je petka izdvojila vrijeme i za posjet Nogometnom klubu Osijek i našoj Školi nogometa. Dragu nam je gošću dočekao klupski predsjednik i suvlasnik Ivan Meštrović, a u Press salonu Gradskog vrta uslijedilo je i obraćanje nazočnima, među kojima su bili župan Ivan Anušić i gradonačelnik Ivan Vrkić sa svojim suradnicima, te brojna djeca koja treniraju u našem Klubu.

Pozdravljam najveću gošću koja je ikada kročila na ovaj naš stari stadion, vjerujem i jednu od najvećih, moguće i najveću koja će kročiti na naše novo zdanje na Pampasu kroz dvije godine. Zahvaljujem što je predsjednica našla vremena posjetiti, kako često volim reći, najsvjetliju točku na istoku države, istaknuo je uvodno Meštrović.

 

NK Osijek je probuđeni labud

Potom je čelnik Bijelo-plavih rekao ponešto i o našem kolektivu koji je imao lijepu prigodu ugostiti predsjednicu države:

Da ne budem patetičan, moram reći da je NK Osijek probuđeni labud u sportskom, organizacijskom, moralnom i svakom drugom smislu. Drago mi je da smo uspjeli upoznati gospođu predsjednicu s aktivnostima koje poduzimamo na izgradnji novog stadiona i Kampa. Riječ je o najvećoj privatnoj investicijji u povijesti hrvatskog sporta. To je nešto što će biti na ponos ne samo gradu Osijeku, nego i Republici Hrvatskoj kao jednoj istaknutoj nogometnoj naciji. Drago mi je da djeca iz naše Škole nogometa svjedoče kako i predsjednica prati ono što NK Osijek radi i da cijeni i voli naš Klub čim nas je došla posjetiti. Voljeli bismo da nam i češće dođe u goste, zvali smo je i ranije, no nije baš lako uskladiti njezin protokol s našim natjecateljskim obvezama. Još jednom pozdravljam gospođu Grabar-Kitarović i neizmjerno mi je zadovoljstvo što je danas u našoj sredini.

Predsjednica oduševljena dresom!

Predsjednica Republike cijelo vrijeme boravka u Gradskom vrtu nije skidala osmijeh s lica i bilo je očito da se osjeća ugodno…

Hvala vam lijepo na srdačnom dočeku! Prekrasno je biti među vama ovdje, posebno među ovoliko djece i mladih, budućih nogometnih zvijezda i pravih sportaša. Posebno mi je drago jer sam prvi puta dobila majicu na kojoj je umjesto slova O u mome imenu otisnuto srce. Čujem da je to bila ideja upravo ovih dječaka i na tomu sam također zahvalna. Kao što znate, veliki sam ljubitelj sporta, između ostaloga i nogometa te jako volim ići na utakmice. Kako sam odrastala u okruženju s brojnim dečkima, nogomet je bio jedna od mojih redovnih aktivnosti. Ne znam kako bi to danas izgledalo kada bih se ponovno uhvatila lopte, no brzo bi to došlo opet na svoje, rekla je vidno raspoložena Kolinda Grabar-Kitarović.

Najveća privatna investicija u hrvatskom sportu

Ono što je i uvaženu gošću posebno zaintrigiralo odnosi se na izgradnju novog stadiona i budućeg Kampa NK Osijek:

Prije svega, drago mi je vidjeti ovako veliku investiciju u sport u Osijeku, u ovom dijelu Hrvatske, u Slavoniji. Veseli me da je to najveća privatna investicija glede sportske infrastrukture u našoj zemlji, nadam se da će ih biti i u drugim dijelovima Hrvatske. I drago mi je vidjeti da ste okupili puno mladih, da ih trenirate i pomažete im da se fokusiraju na aktivnosti koje su pozitivne u životu, koje pomažu koncentrirati se, stvoriti fokus i ciljeve u životu i raditi na ostvarenju tih ciljeva. Isto tako želim da njegujete zdrav život, kretanje, trčanje i lijepo je da ste ove mlade dečke odvukli od zaslona njihovih računala i TV-a, da se mogu posvetiti tjelesnim aktivnostima, na način na koji je to radila i moja generacija. Nadam se da će u budućnosti biti i više nogometašica, da će ih biti u većem broju i na budućem Kampu te da će i zagrati, a ne samo zdužno navijati srcem do pobjede.

Kolinda naslijedila princa Charlesa

Na kraju je Ivan Meštrović imao još jedno iznenađenje za predsjednicu države, što je ponovno izmamilo pljesak među nazočnima:

Kao što vjerujem znate, NK Osijek je jedini klub u Hrvatskoj koji ima svoj Celebrity Fan Club. Članove tog kluba možete vidjeti na klupskim društvenim mrežama, a predsjednik je dosad bio princ Charles. Kako s njim nismo imali baš previše uspjeha u privlačnju novih članova, presretan sam da možemo povelju o imenovanju nove počasne predsjednice Celebrity Fan Cluba NK Osijek uručiti našoj predsjednici. Nadam se da će to krasiti neku od njenih radnih prostorija, kao i uramljeni dres našeg Kluba s porukom svih mlađih kategorija.

Podijeli
  •  
  •  
  •