/Pred Nexeom je prva utakmica 2. kola EHF kupa (2.pretkolo kvalifikacija za EHF Ligu) HRVOJE HORVAT - „OVO JE NAŠE POLUFINALE SVJETSKOG PRVENSTVA!“
nexe

Pred Nexeom je prva utakmica 2. kola EHF kupa (2.pretkolo kvalifikacija za EHF Ligu) HRVOJE HORVAT - „OVO JE NAŠE POLUFINALE SVJETSKOG PRVENSTVA!“

Nakon neslavne utakmice u Brestu uputili smo se na 900-tinjak kilometara dug put bespućima Bjelorusije, Latvije i Estonije.
Iz Bresta prema Minsku pa skretanje u Latviju blizu Daugavpilsa te nastavak putovanja do konačnog odredišta – gradića Polve na jugoistoku Estonije. Vožnja od nekih 16 sati autobusom protekla je u razgledavanju nepreglednih šuma i oranica te susretima s ponekim stadom krava. Nevjerojatno je koliko se dugo možeš voziti bez ikakve promjene krajolika. To su nepregledna prostranstva koja fasciniraju na svoj, neki poseban način. Ne trebam vam niti naglašavati kakva je gastronomska ponuda u tim dijelovima zemalja koje smo prošli. Doručkovali smo, a slijedeći je obrok bio večera iza ponoći. U međuvremenu – ni ponude ni izbora. Ok, preživjeli smo.

Polva je manja od Našica, broji nešto više od 6.000 stanovnika. Nekoliko minuta šetnje od hotela, desno ili lijevo, dovodi vas do izlaska iz grada. Crkva, tri škole, dvorana, jezero, hotel, par trgovina…uz osjećaj kako najbolje posluje ona s rasvjetnim tijelima.
Dvorana jednostavna i zanimljiva, projektirao ju je predsjednik njihovog rukometnog kluba. Jedna tribina, kapacitet 700-800 gledatelja. Domaćini kažu kako bi sutra mogla biti puna.

A sutra nas ovdje očekuje prva utakmica 2. kola EHF kupa. Ili, ako hoćete, 2.pretkolo kvalifikacija za EHF Ligu.
Naši su ciljevi jasni. Želimo završnu rundu kvalifikacija, a nakon nje i EHF Ligu.
Polva je u prvome kolu izbacila našu Goricu s ukupnih 46:43. Stručni stožer i igrači dobro su ih proučili, iznenađenja ne bi smjelo biti.
Kratko o samoj utakmici s glavnim trenerom i pouzdanim golmanom…

Hrvoje Horvat

Iza nas je loše drugo poluvrijeme na utakmici protiv Meshkova i dug put koji smo imali od Bresta do Polve. Naš je glavi zadatak sada osvježiti se, odmoriti i pojačati koncentraciju za utakmicu protiv Polve. Ovo je za nas polufinale Svjetskog prvenstva, veliki prioritet smo stavili na ove dvije utakmice protiv estonske momčadi. Želimo napraviti promjene u obrani kako bi ona bila čvrsta i neprobojna, uz što više prekršaja i deveteraca želimo dominirati na subotnjoj utakmici. Time želimo riješiti problem koji je naš središnji blok imao na utakmici SEHA Gazprom lige u Brestu. Očekujem dobru utakmicu s naše strane i povoljan rezultat za uzvrat.

Kristian Pilipović

Moramo biti u potpunosti koncentrirani i fokusirani od prve sekunde utakmice. Ovo je polufinale kvalifikacija za skupine EHF lige i maksimalno smo ozbiljni. Želimo prolaz u završnicu kvalifikacija. U Polvi nas očekuje puna dvorana i neugodan protivnik koji nema što izgubiti. No, mi smo favoriti u ovim utakmicama i to želimo potvrditi. Bit će teško, ali dat ćemo sve od sebe kako bi uspjeli.

TV prijenosa, na koje smo navikli u SEHA Gazprom ligi, na žalost nema pa ćemo utakmicu pratiti na našoj Facebook stranici.
Početak je u 17 sati po hrvatskom vremenu. U subotu, naravno.
Uzvrat u Našicama očekuje nas 14.ovog mjeseca uz pregršt zanimljivosti tijekom cijelog dana. No, o tome ćemo opširnije kasnije.
Do sutra – lijep pozdrav svima, Gromovi sada kreću na još jedan trening.

Izvor rknexe.hr Autor Vjekoslav Mahovlić

Podijeli
  •  
  •  
  •  

Autor:

Petar Čuljak
Petar Čuljak je idejni začetnik Sportala. Bivši prvoligaški nogometaš, dugogodišnji prvotimac pleterničke Slavije, tajnik kluba, trener u Školi nogometa. Trenutno prvotimac NK Kutjevo, člana 1. ŽNL. Na Sportalu Petar piše o nogometu, rukometu i ostalim sportovima.