/Požeški dječaci pripali mladim rukometašima PPD Zagreb NEXE OSVJETLAO OBRAZ REGIJE TREĆIM MJESTOM NA JAKOM MEĐUNARODNOM TURNIRU
ppd požega

Požeški dječaci pripali mladim rukometašima PPD Zagreb NEXE OSVJETLAO OBRAZ REGIJE TREĆIM MJESTOM NA JAKOM MEĐUNARODNOM TURNIRU

Međunarodni rukometni turnir „Požeški dječaci“ ove godine je okupio 17 ekipa. Nakon dva dana nadmetanja najuspješniji su bili rukometaši PPD-a Zagreb, drugo mjesto je pripalo rukometašima Čakovca, a treći je bio RK Nexe iz Našica.
„Turnir je više nego odličan,puno je ekipa,puno utakmica.Zadovoljni smo,dobra je organizacija ,puno je dobrih ekipa,odigrali smo sedam utakmica,tako da smo i više nego zadovoljni“-izjavio je prije finala trener Davor Varga čija je ekipa iz Čakovca završila turnir kao drugoplasirana. „U Čakovcu smo prije imali prvoligaša u rukometu, sad smo drugoj ligi,ali što se tiče mlađih dobnih skupina tu smo stvarno odlični imamo više od 120 djece tako da smo zadovoljni-istaknuo je trener Varga čija ekipa u godini obiđe oko pet do šest rukometnih turnira.
Iako umoran nakon dva dana turnira svoje zadovoljstvo ne krije niti organizator Hrvoje Jurković-Jura„Odličan turnir, svi su zadovoljni, ovo je do sad bio najjači turnir, super kvaliteta, kvantiteta, sve smo zadovoljili, gosti iz Austrije su već potvrdili da dolaze i dogodine, a i mi smo pozvani u Austriju. Jednom riječju – super!“-zaključio je Jura.
Svoj dolazak dogodine najavljuje i ekipa PPD-a Zagreb koja je po prvi put došla u Požegu s dvije ekipe i osvojila turnir.„Jako dobar turnir, puno dobrih utakmica,organizacija vrhunska od smještaja ,do same igre.Stvarno sve pohvale domaćinu.Po prvi put je PPD Zagreb došao u Požegu i nastavit ćemo svake godine dolaziti“-rekao je trener Branimir Kutnjak
S istim riječima pohvale je svoju izjavu dao i trener Austrijskih rukometaša SK Ferlach, Dino Poje:“Jako dobar turnir, strašno jaki turnir, veliko iskustvo za moje dečke.Mi to nažalost nemamo u Austriji. Odlična organizacija ,hrana…jedan od jačih turnira u Hrvatskoj. U Austriji rukomet nije sport broj jedan,nije tako popularan kao u Hrvatskoj ali počelo se je sad malo ulagati. Konkurencija u Austriji je vrlo slaba zato smo mi često po turnirima Maksimir, Pastela,Dubrava evo sad i Požega i to je veliki plus za dečke, ogromno iskustvo, ne samo sa sportske strane nego i druženje na tribinama, stvarno lijepi turniri i doći će  dečki doma s velikim bogatstvom“.
Osim s lijepim iskustvima iz Požege, austrijski rukometaš Daniel Wazella vraća se kući i s medaljom za najboljeg strijelca turnira. Najbolji igrač je bio Tin Baković rukometaš PPD-a Zagreb, a  i najbolji golman je iz iste ekipe,  Antonio Kranjčević  RK PPD Zagreb.
Medalje ekipama je dodijelio Željko Mitrović ispred Požeškog sportskog saveza, a najboljim igračima Dario Anić.
Podijeli
  •  
  •  
  •  

Autor:

Petar Čuljak
Petar Čuljak je idejni začetnik Sportala. Bivši prvoligaški nogometaš, dugogodišnji prvotimac pleterničke Slavije, tajnik kluba, trener u Školi nogometa. Trenutno trener NK Kutjevo, člana MŽNL. Na Sportalu Petar piše o nogometu, rukometu i ostalim sportovima.