/Požeška 1. ŽNL sa 11 klubova u novoj sezoni OMLADINAC NOVI ČLAN LIGE
kaptol kutjevo buk0045

Požeška 1. ŽNL sa 11 klubova u novoj sezoni OMLADINAC NOVI ČLAN LIGE

Nakon jedne od najzanimljivijih sezona u posljednjih nekoliko godina u kojoj je odluka o prvaku pala u posljednjem kolu a najboljom se pokazala momčad Kaptola, počele su pripreme za novu sezonu. Nogometaši su još uvijek na odmoru, no vodstva klubova i saveza rade punom parom.

Nakon što je Kutjevo kroz kvalifikacije izborilo plasman u MŽNL, a Slaven je ispao u 2. ŽNL prva liga je ostala na 10 klubova pa su je trebala popuniti dva kluba iz 2. ŽNL. Po plasmanu su to prvak Sulkovci i Graničar iz Zagrađa, no kako su oba ova kluba odlučila da nisu spremna za izazove 1. ŽNL prilika se ukazala Omladincu iz Čaglina koji je tako postao novi član elitnog razreda požeško slavonskog nogometa.

Tako ćemo u sljedećoj sezoni imati 1. ŽNL sa 11 klubova koji će igrati u standardnom dvokružnom sistemu uz to što će u svakom kolu jedna momčad odmarati. 2. ŽNL brojat će 10 klubova, a 3. njih 8 pošto se u natjecanje ponovno uključuje BSK iz Biškupaca.

Donesena je i odluka o povećanju sudačkih taksi za 30 kuna, kao i odluka da se svim klubovima 2. I 3. ŽNL doniraju prijenosna računala. Nastavno na tu odluku potvrđeno je da će se sva natjecanja voditi kroz sustav Comet HNS-a, a za rad u istom savez će održati tečaj za sve klubove.

Prvoligaši su u novoj sezoni obvezni imati jednu mlađu kategoriju i to onu starijih pionira, dok i oni i svi ostali klubovi imaju pravo prijaviti svoje momčadi u preostale tri mlađe kategorije. I natjecanja mlađih kategorija vodit će se kroz Comet sustav.

Županijski kup igra se prema dosadašnjim propozicijama uz prijedlog da se Slavija i Slavonija ranije uključe u natjecanje, možda i već od prvog kola, no odluka o tom još nije definirana. Nije definiran niti početak natjecanja, ali kako sada stvari stoje 1. ŽNL bi trebala krenuti prvog vikenda u rujnu, a Kup dva tjedna ranije.

1. ŽNL 2018/19.

Kaptol

Požega

Tim osvježenje

Dinamo

Jakšić

Mladost

Croatia

Lipik 1925

BSK

Papuk

Omladinac

Podijeli
  •  
  •  
  •