/U Požegi održano prvenstvo u polumaratonu VELIK BROJ SUDIONIKA SA SVIH STRANA SVIJETA
polumaraton požega

U Požegi održano prvenstvo u polumaratonu VELIK BROJ SUDIONIKA SA SVIH STRANA SVIJETA

U organizaciji Atletskog kluba Požega Grad Požega bio je domaćin Prvenstva Hrvatske u polumaratonu. Osim polumaratona, održana je i utrka građana na 5 km za djecu i to u kategorijama: predškolske djece, učenika od 1.-4. razreda te za učenike od 5.-8.razreda. Gradonačelnik Požege Darko Puljašić je otvorio Prvenstvo Hrvatske u polumaratonu zaželjevši svim sportašima dobre rezultate jer u zdravom tijelu je zdrav duh.

Na požeškom polumaratonu sudjelovalo je blizu 400 natjecatelja, a posebno je zanimljivo što su na požeškom polumaratonu trčali i sportaši iz Kenije, Slovačke, BiH te drugih zemalja. Utrka polumaratona trčala se dva kruga ulicama grada sa startom i ciljem na Trgu Svetog Trojstva u dužini 21,1km. Na utrci su sudjelovala 394 natjecatelja iz Hrvatske (379) i šest zemalja, Bosne i Hercegovine (4), Kenye (4), Srbije, (2), Norveške (2), Mađarske (2) i Slovačke (2).

22261

Prvi u cilj ušao je Isaac Kimutai Ngeno iz Kenije za 1:08:50, a odmah za njime klupski kolega Hosea Kiplagat Tuei za 1:08:51. treći je bio Petar Bratulić iz Zagreba 1:09:34. U ženskoj kategoriji prva je bila Bojana Bjeljac iz AK Dinamo-Zrinjevac, Zagreb s vremenom 1:13:40 , druga je bila Matea Matošević Hačić iz Zagreba 1:16:06, a treća je bila Nikolina Stepan 1:17:42

polumaraton požega2

Podijeli
  •  
  •  
  •