/Poraz od Španjolske na Euru 2012. dogodio se na današnji dan U UTAKMICI U KOJOJ SMO IMALI PRIGODE SUĐENJE NAM NIJE BILO NAKLONJENO
hrv špa ćo

Poraz od Španjolske na Euru 2012. dogodio se na današnji dan U UTAKMICI U KOJOJ SMO IMALI PRIGODE SUĐENJE NAM NIJE BILO NAKLONJENO

Poraz od Španjolske na Euru 2012. dogodio se na današnji dan.

 

hrv špa

 

Hrvatska je u prvih 45 minuta izgledala sasvim dobro. Španjolcima je odmah u startu prepuštena lopta na sredini terena, a svi prilazi našim vratima bivali su čvrsto zaključani. Prvi put Španjolci su uspjeli “podvaliti” loptu iza naših leđa u 12. minuti, no Iniestin prizemni udarac Pletikosa je lako zaustavio.

Iker Casillas bio je igrač utakmice zbog obrane u 59. minuti, ali uz bok njemu je bio Andres Iniesta. Veznjak Barcelone držao je sve konce španjolskog veznog reda u svojim nogama, a u 88. minuti izbjegao je zaleđe, prihvatio loptu i asistirao Navasu za pobjednički pogodak.

Hrvatska je “meč-loptu” imala u 59. minuti utakmice. Luka Modrić odličnom je loptom pronašao Ivana Rakitića na drugoj vratnici, koji se ušuljao iza leđa španjolske obrane i glavom skrenuo loptu prema mreži. Nažalost, Iker Casillas još je jednom pokazao da je jedan od najboljih vratara na svijetu i sjajnom reakcijom spriječio hrvatsko vodstvo koje bi utakmicu odvelo potpuno drugačijim smjerom.

Nažalost nismo izdržali čiste mreže do kraja. Xavi je odličnom loptom pronašao Iniestu koji je izbjegao zaleđe, krenuo skupa s Navasom sam prema Pletikosi i zadovoljstvo pogotka prepustio napadaču Seville. Španjolska je svoj prolazak dalje tako potvrdila, Hrvaskoj je i dalje trebao samo jedan pogodak.

Nismo ga uspjeli ugurati, Španjolska je sačuvala pobjedu i sa sobom u četvrtfinale povela i Italiju. Hrvatska je u Gdansku završila svoj put na Europskom prvenstvu 2012., a Slaven Bilić svoj izbornički mandat.

 

hrv tab

Foto Screenshot YouTube

Podijeli
  •  
  •  
  •