/Poraz Osijeka u finalu kupa SPLIĆANKE POTPUNO PREUZELE PRIMAT
FB_IMG_1560142004075

Poraz Osijeka u finalu kupa SPLIĆANKE POTPUNO PREUZELE PRIMAT

Jučer je u Krapini odigrano finale ženskog nogometnog kupa u kojem su snage odmjerila dvije najbolje ekipe u državi, a titula je otišla podno Marjana.

SPLIT – OSIJEK 1:0

Nakon što su tjedan ranije s Mačkamame otišle s bodom vrijednim naslova prvaka, nogometaši Splita minimalno su slavile protiv Osijeka u finalu Kupa. Svaka pobjeda je zaslužena, nema tome nikakvog pogovora, no teško je raći da je Split bio bolja ekipa na terenu. Osijek je sat vremena igrao s igračem manje, i to ne bez bilo kojeg igrača nego bez Leonarde Balog, najbolje hrvatske igračice ove sezone. Uz silnu vrućinu s igračem manje Osijek je bio ravnopravan, nešto prije pogotka Splita pogodile su Slavonke gredu, bile blizu vodstva. A onda na drugo jstrani pogodak izravno iz kornera! Šteta, zaslužile su Osječanke ovaj trofej! Posebna priča je svakako i suđenje, nećemo o tome kakav je bio kriterij, ali ako ništa, Osijek je u sudačkoj dodatku oštećen za klasični jedanaesterac.

Nije niti to bitno, Split je uložio velik novac, sastavio odličnu ekipu i zaslužuje sve čestitke za duplu krunu. Osijek ne smije tražiti razloge sezone bez trofeja nigdje osim u vlastitoj svlačionici i vlastitim uredima. Samo sa unutarnjim rezervama, da se netko pobrinuo da Andrlić i Joščak nastave igrati na Mačkamamu bi sletjela još dva trofeja, a da ne pričamo o snaženju ekipe što su djevojke tražile. Ništa ne dolazi samo po sebi u sportu, ako će ovo biti škola i motiv za bolji rad neka se dogodilo. Ono što je najvažnije djevojke si međusobno mogu pogledati u oči, ostavile su sve na terenu, ovoga puta nije išlo, Split je pobijedio, neka to razdrma slavonski inat.

Podijeli
  •  
  •  
  •