/Poraz od Njemačke u četvrfinalu na današnji dan 1996 NAKON OČITOG PREKRŠAJA NAD JERKANOM NIJEMCI SU DOŠLI DO POBJEDE
njem 2

Poraz od Njemačke u četvrfinalu na današnji dan 1996 NAKON OČITOG PREKRŠAJA NAD JERKANOM NIJEMCI SU DOŠLI DO POBJEDE

Poraz od Njemačke u četvrfinalu na današnji dan 1996.

njem

 

Prije utakmice s Njemačkom Ćiro je bio svjestan da mu je utakmica s Nijemcima na Old Traffordu u Manchesteru najveći izazov karijere, koja mu je isto tako mogla biti i posljednja u slučaju poraza.

Utakmica je bila vrlo žestoka, startovi su sijevali s obje strane, žutih i crvenih kartona nije nedostajalo. Hrvatska je protiv ‘elfa’ odigrala još bolju utakmicu od one protiv Danaca jer je osim protivnika s druge strane, igrala i protiv švedskog suca Leifa Sundella. Isti je zamislio da su Nijemci ti koji jednostavno moraju ići dalje, a svojim sudačkim odlukama odlučio je rastrgati ‘vatrene’. Sundell je jedva dočekao dosuditi napucanu loptu u ruku Nikole Jerkana kao penal, kojeg je uspješno izveo Klinsmann u 20. minuti. No borbeno hrvatsko srce nije se dalo, a još jedan trenutak Šukerove genijalnosti vratio je stvari na početak. Nakon greške njemačke obrane, oči u oči Šukerman je driblingom zavaljao Köpkea za ludnicu hrvatskih navijača na ‘stadionu snova’. Njemačka nije trebala brinuti kad je imala Sundella kao 12. igrača. Na grube prekršaje ‘elfa’ odmahivao je rukom, što nije učinio kad je isključio Štimca.

A onda se se u 59. minuti dogodila nezapamćena krađa. Babbel je poput tornada pomeo Nikolu Jerkana, no umjesto faula u napadu, sudac  je nastavio igru i lopta je sretno došla do Sammera koje je matirao Ladića za 2-1 pobjedu u prolazak u polufinale.

Nakon ispadanja ostao je gorak okus u ustima jer je Hrvatska u svom debiju pokazala da je bila zrelija i za veće domete od četvrtfinala jer su ti isti Nijemci osvojili naslov. No pravda je stigla samo dvije godine kasnije na Lyonovom Gerlandu… Jarni, Vlaović, Šuker… sve ostalo je povijest…Deutschland aufwiedersehen orilo se tada s tribina.

njem 1

Foto Screenshot YouTube

Podijeli
  •  
  •  
  •