/Ponovno tri poraza košarkašica U TREĆEM KOLU PAKLENI RASPORED
žkk mursai00015

Ponovno tri poraza košarkašica U TREĆEM KOLU PAKLENI RASPORED

Niti u drugom kolu nismo dočekali prvo slavlje jedne od slavonskih ekipa u Prvoj ligi za žene. Sva tri slavonska predstavnika su bez pobjede, a nažalost poprilična je realnost da ćemo istu situaciju imati i nakon sljedeće runde jer naše djevojke čekaju susret s tri vjerojatno najbolje ekipe u državi.

PODRAVAC – PLAMEN 67:59 (11 – 11 11 – 12 30 – 14 15 – 22)

Nevjerojatna rupa u 3/4 koštala je Požežanke uvjerljivog poraza u Virju. Prva četvrtina egal, dvije na stranu ekipe Vladimira Englmana i potop u trećoj za drugi prvenstveni poraz. Ponovno je najbolja na parketu bila Jelena Ivezić koja je i u drugom kolu postigla 31 poen, ali je jednostavno bila usamljena, tek je Amerikanka MC Smelser još uspjela do dvoznamenkastog broja poena. Niti očajan šut za 3 poena domaće ekipe nije pomogao Plamenima koje su od vodstva 34:32 u 8 minuta došle do zaostatka od 18 poena.

BROD NA SAVI – RAGUSA 63:80 (18 – 23 9 – 21 23 – 19 13 – 17)

Bez Elle Đukić BnS će jako teško parirati bilo kome u ovoj ligi. S obzirom na to igru protiv Raguse možemo definitivno svrstati u kategoriju vrlo dobrih partija. Puno toga je palo na leđa Edite Poljac koja je vukle ekipu, zaustavila se na 18 poena i 7 asistencija. Dobre partije pružile su i Nika Kurdija i Tea Josipović, no premlada je to ekipa da Ragusa ne bi iskoristila njihovo neiskustvo.

TREŠNJEVKA – MURSA 96:76 (23 – 25 30 – 16 18 – 18 25 – 17)

S praktično 6 igračica u rotaciji Mursa, nakon rane ozljede Davorke Balić, jednostavno nije mogla ozbiljnije zaprijetiti moćnoj Trešnjevci koja je prvi kandidat za naslov prvaka u ovoj sezoni. Dokaz tomu je prva četvrtina u kojoj su Osječanke dobro parirale, čak ju i dobile s pola koša prednosti, ali onda je nestalo svježine pa je sve otišlo na stranu Trešnjevke. Gotovo sve. Fantastične partije odigrale su Petra Lovrić i Petra Šimunić, zajedno su zablie 10 trica, uz preko 50% uspješnosti. Za usporedbu čitava je Trešnjevka pogodila – dvije! Ovaj dvojac je bio i skakački najraspoloženiji, a jedina koja im se kvalitetno priključila je mlada Veronika Štrk koja je postigla 12 poena. Lovrićka je večer završila na 30, Šimunić na 24 poena. Poraz se dogodio pod obručima, Trešnjevka je imala više nego dvostruko više skokova..

Pakleni raspored u sljedećem kolu. Brod na Savi ide u goste Splitu, Mursa igra prvu domaću utakmicu i to protiv aktualnih prvakinja koje su sigurno uzdrmane nakon poraza upravo od Splićanki, a u Požegu dolazi ta moćna Trešnjevka. Teže ne može!

Podijeli
  •  
  •  
  •