/Pobjede domaćina i prekid u Batini obilježili Baranjsku ligu RADNIČKI SE ŽESTOKO OBRUŠIO NA SUDCA
crveni karton

Pobjede domaćina i prekid u Batini obilježili Baranjsku ligu RADNIČKI SE ŽESTOKO OBRUŠIO NA SUDCA

Proteklog vikenda odigrano je manje više 9. kolo Baranjske lige. Manje – više, tri su susreta odigrana, dva nisu, a u njihovoj kombinaciji gosti nisu osvojili niti boda niti su uspjeli zabiti gol. Dvoboj Sloge i Croatije trajao je 15ak minuta, domaćin je poveo 3:0 u tom periodu, a onda se jedan od sedmorice veličanstvenih koji su istrčali u dresu gostiju ozljedio pa je utakmica naravno prekinuta.

Nogometni praznik dogodio se u Batini. Ne zbog nekakve spektakularne igre bilo koga, iako se partija Roberta Gajića u kojoj je postigao dva pogotka u 2:0 pobjedi mora ocjeniti odličnom, nego zbog činjenice da je odigrano svih 90 minuta, sa svim akterima i bez kartona uz vrlo dobro suđenje! Bravo! Jednako tako bravo zaslužuju i nogometaši NK Luč i Davora koji su odigrali isto tako korektnu utakmicu u kojoj je na kraju domaćin slavio 3:0 pobjedu bez kartona i bilo kakvih iskakanja iz tračnica.

screenshot--2017-11-01-23-33-04-353


A onda imamo i ne baš tako lijepih priča. Osim spomenutog prekida u Gajiću koji još i koliko toliko možemo razumjeti, teško je ponekad okupiti igrače, svi imaju i privatne obveze i to iako je tužno nije potpuno neshvatljivo. No u Bolmanu i Zmajevcu su ekipe napustile teren iako ih je bilo dovoljno za igrati. Što se točno dogodilo u Bolmanu nismo uspjeli saznati, no s obzirom da je utakmica već registrirana rezultatom 3:0 za Jovan Lazić jasno je da je krivnja na momčadi Graničara. U Zmajevcu su u 35. minuti teren napustili igrači Radničkog iz Meca iziritirani suđenjem, a kako su nadležnim institucijama uputili službeni prigovor ostaje otvoreno što će se i kako razviti ova situacija. U nastavku donosimo kompletan prigovor koji je Radnički uputio vodstvu lige:

Poštovani,

obraćamo Vam se vezano za utakmicu 9. kola Baranjske lige, seniori, koja se igrala u nedjelju, 29. 10. 2017. između NK Zmaj iz Zmajevca i HNK Radničkog iz Meca ali koja nije odigrana do kraja. Naime, u 35. minuti utakmice igrači HNK Radničkog napustaju teren zbog nekorektnog suđenja glavnog suca Mateja Kerija. Od početka je glavni sudac Matej Keri ocigledno pristraniji domacoj ekipi i nema isti kriterij suđenja za obje ekipe. No, taj segment suđenja je bitan za nastavak utakmice ali ne i presudan. Presudan razlog za jednostrani prekid utakmice od strane HNK Radničkog, i zbog toga Vam upućujemo PRIGOVOR na suđenje navedenog suca, jest totalno iskrivljavanje pravila nogometne igre.

Za primjer-činjenice: – naš vratar brani udarac u kaznenom prostoru upućen od strane protivničkog igrača a sudac pokazuje indirekt za protivnika,

– zatim na sredini igrališta, nakon dosuđenog prekršaja za domaćine, Oscar Njiri udara našeg igrača bez lopte Alexa Šagija a sudac ga ne opominje (jedan od najznačajnijih razloga),

– u 35. minuti, naš golman Arijan Pavlic ulazi na loptu i udara svog igrača, koja je očigledno i sigurno njegova obrana, a pola metra dalje pada domaći igrac br. 11, Ujhelji Bruno, koji nije u gol šansi, na što sudac sa centra igrališta dosuđuje nepostojeći kazneni udarac.

Zbog učestalih grešaka glavnog i drugog pomoćnog sudca (koji nije signalizirao očigledno zaleđe kod drugog gola), HNK Radnički napušta igru nakon dosuđenog jedanaesterca navedenog višlje. Glavni sudac je očigledno, svojim neujednačenim pa čak i pristranim ponašanjem, prouzročio prekid utakmice i pokazao da je on glavni akter jučerašnje utakmice a ne samo i jedino arbitar na istoj. Molimo da se ovakve stvari više ne događaju na našim nogometnim terenima. Inzistiram da se dotičnog sudca drastično kazni jer osim što se iživljavao na našim igračima sa užasnim suđenjem isto tako je osramotio naš nogometni savez koji predstavlja!

S poštovanjem, Davor Marušić, predsjednik HNK Radničkog

Podijeli
  •  
  •  
  •