/Pobjeda Đakova u dramatičnoj završnici SJAJNA PARTIJA MATEJA KARLOVIĆA
IMG-6b1442790aaa5ea1609559843ad68adc-V

Pobjeda Đakova u dramatičnoj završnici SJAJNA PARTIJA MATEJA KARLOVIĆA

Utakmicu 2. kola Prve košarkaške lige košarkaši KK ĐAKOVA odigrali su ponovno na domaćem parketu te košem u posljednjoj sekundi uspjeli pobjediti KK JAZINE ARBANASI iz Zadra sa 86:85 ( 43:42 ). Bez dvojbe najveći dobitnici ovog susreta su gledatelji koji su svjedočili odličnoj utakmici koja je oblilovala svim što košarka može pružiti – šutevi, kontre, zakucavanja, trice, prodori, obrana, visok ritam, napetost, drama te na koncu koš sa zvukom sirene. Domaća pobjeda je svakako iznenađenje te je uz solidan šuterski dan prvenstveno rezultat motiviranosti, borbenosti i želje za pobjedom te podrške gledatelja. Gosti su bez dvojbe opravdali svoju kvalitetu odlične ekipe ali su vjerojatno nedavne značajne promjene u sastavu ( otišao Jakov Vladović, došao Mirza Sarajlija ) malo i utjecale na uigranost i igru u Đakovu. Svakako im čestitamo na prikazanom, posebno na fer i korektnom izdanju te smo i dalje stava da je riječ o jednom od favorita ovogodišnjeg natjecanja.

Susret su domaći odlično otvorili, poveli velikom razlikom u 1. četvrtini. Gosti do poluvremena uspostavljaju ravnotežu te se na odmor otišlo 43:42. Nastavak donosi potpuno otvorenu utakmicu gdje su pokušaje gostiju da utakmicu „prelome“ domaći uspjeli efikasno sprečavali. Na samom kraju rezultatski „rollercoaster“ gdje je pobjeda mogla zasluženo otići i na stranu JAZINA. No „poluodbijanac“ u posljednjoj sekundi Neven Čupić uspjeva pogoditi za pobjedu domaćih.

Najefikasniji Matej Karlović došao je do 25 poena, Hrkač je dodao 18, Vladović 16, Češkić 13, Marko Karlović 10, Hajduković i Čupić po 2 a nastupili su još Stjepan Vukadin, Ivan Car, Ivan Miličević, Davor Mikulić i Tomislav Kelava. Kod gostiju po 19 poena Emilio Banić i Mirza Sarajlija, 15 amerikanac Preston Bungei.

Iduće kolo za KK ĐAKOVO donosi prvo gostovanju i to kod KK RUDEŠ u Zagrebu. Bez obzira na dobar start, smatramo da kao novak u Prvoj ligi teško možemo računati na gostujuće uspjehe te nastojimo u očekivanjima biti realni. Sigurno je da će domaćin, sa mladim reprezentativcem Rokom Prkačinom, biti iznimno motiviran ostvariti prvu pobjedu. Cilj nam je prvenstveno pokušati odigrati najbolje što možemo, prikazati domaćem gledateljstvu u Zagrebu dobru košarku te tako kroz ovo natjecanje nastaviti popularizaciju košarkaškog sporta u Gradu i Slavoniji te u sportsku dvoranu privući što više gledatelja u idućim nastupima i momaka na treninge. To nam je svakako prvenstveni cilj ove sezone a ako rezultat pri tome bude solidan i ako slika poput ove na kraju utakmice sa JAZINAMA bude što više, nećemo se buniti.

Podijeli
  •  
  •  
  •