Pleternički šahisti sa svojim klubom Vina Markota ostvarili planirano DRUGA HRVATSKA ŠAHOVSKA LIGA –ISTOK

Pleternički šahisti sa svojim klubom Vina Markota ostvarili planirano.

Nakon odigranih šest kola, odnosno dvaju krugova u proljetnome dijelu natjecanja u Drugoj hrvatskoj šahovskoj ligi-istok, pleternički Šahovski klub Vina Markota zauzima 7.mjesto među 12 momčadi. Prema riječima predsjednika kluba Marijana Kanjkovića, bila je to jedna uzbudljiva i naporna sezona, a postavljeni cilj je osigurati sredinu tablice.

Prvi krug odigran je u Vukovaru,a prvo kolo završilo je tijesnim porazom 2,5 : 3,5 od ŠK ETF II iz Osijeka. Već u 2. kolu pleternički šahisti postižu pobjedu 3,5 : 2,5 protiv ŠK Negoslavaca, novajlije u Drugoj ligi. Ovaj rezultat bio je značajan jer se tako u samom startu izbjegla  borba za opstanak. U trećem kolu, na završetku prvoga kruga, pleternički šahisti poraženi su s 2,5:3,5 od Bjelobrdskog šahovskoga kluba iz Bijeloga Brda, još jednoga novajlije u ovome rangu natjecanja.

Pleterničani su u nastavku natjecanja u 4. kolu drugoga kruga, koji je odigran u Dalju, izborili pobjedu od 4:2 protiv  ŠK Trpinje Triglav osiguranje, što im je donijelo psihološki mir i udaljavanje sa začelja tablice. Pokazalo se to i u sljedeća dva kola, u kojima dvaput remiziraju(3:3) – u 5. kolu protiv vodećeg na tablici ŠK Tolerancije plus iz Borova, a u 6. kolu protiv ŠK Belišća iz Belišća. Kako naglašava predsjednik kluba, s osvojenih 6 bodova iz 6 susreta Pleterničani mogu biti zadovoljni, jer su  još jednom pokazali potrebnu stabilnost u drugoligaškom natjecanju, među poznatijim šahovskim klubovima iz Vukovara, Slatine, Belišća, Našica i Osijeka. Osim toga, vrijedno je napomenuti da imaju najbolje rezultate na dvije ploče. Najbolji igrač na 5. ploči je Marijan Kanjković s osvojena 3,5 boda iz 5 partija, a na 6. ploči Ivan Novosad sa 4,5 boda iz 6 partija. Oba ova igrača završila su natjecanje bez poraza. Na čelu tablice nalazi se ŠDS Tolerancija plus iz Vukovara s 11 bodova. ( I.Tomić )

Foto ŠK Vina Markota

 

Facebook komentari
Podijeli
  •  
  •  
  •