/Pleternički šahisti sa svojim klubom Vina Markota ostvarili planirano DRUGA HRVATSKA ŠAHOVSKA LIGA –ISTOK
ŠK Vina Markota

Pleternički šahisti sa svojim klubom Vina Markota ostvarili planirano DRUGA HRVATSKA ŠAHOVSKA LIGA –ISTOK

Pleternički šahisti sa svojim klubom Vina Markota ostvarili planirano.

Nakon odigranih šest kola, odnosno dvaju krugova u proljetnome dijelu natjecanja u Drugoj hrvatskoj šahovskoj ligi-istok, pleternički Šahovski klub Vina Markota zauzima 7.mjesto među 12 momčadi. Prema riječima predsjednika kluba Marijana Kanjkovića, bila je to jedna uzbudljiva i naporna sezona, a postavljeni cilj je osigurati sredinu tablice.

Prvi krug odigran je u Vukovaru,a prvo kolo završilo je tijesnim porazom 2,5 : 3,5 od ŠK ETF II iz Osijeka. Već u 2. kolu pleternički šahisti postižu pobjedu 3,5 : 2,5 protiv ŠK Negoslavaca, novajlije u Drugoj ligi. Ovaj rezultat bio je značajan jer se tako u samom startu izbjegla  borba za opstanak. U trećem kolu, na završetku prvoga kruga, pleternički šahisti poraženi su s 2,5:3,5 od Bjelobrdskog šahovskoga kluba iz Bijeloga Brda, još jednoga novajlije u ovome rangu natjecanja.

Pleterničani su u nastavku natjecanja u 4. kolu drugoga kruga, koji je odigran u Dalju, izborili pobjedu od 4:2 protiv  ŠK Trpinje Triglav osiguranje, što im je donijelo psihološki mir i udaljavanje sa začelja tablice. Pokazalo se to i u sljedeća dva kola, u kojima dvaput remiziraju(3:3) – u 5. kolu protiv vodećeg na tablici ŠK Tolerancije plus iz Borova, a u 6. kolu protiv ŠK Belišća iz Belišća. Kako naglašava predsjednik kluba, s osvojenih 6 bodova iz 6 susreta Pleterničani mogu biti zadovoljni, jer su  još jednom pokazali potrebnu stabilnost u drugoligaškom natjecanju, među poznatijim šahovskim klubovima iz Vukovara, Slatine, Belišća, Našica i Osijeka. Osim toga, vrijedno je napomenuti da imaju najbolje rezultate na dvije ploče. Najbolji igrač na 5. ploči je Marijan Kanjković s osvojena 3,5 boda iz 5 partija, a na 6. ploči Ivan Novosad sa 4,5 boda iz 6 partija. Oba ova igrača završila su natjecanje bez poraza. Na čelu tablice nalazi se ŠDS Tolerancija plus iz Vukovara s 11 bodova. ( I.Tomić )

Foto ŠK Vina Markota

 

Podijeli
  •  
  •  
  •  

Autor:

Petar Čuljak
Petar Čuljak je idejni začetnik Sportala. Bivši prvoligaški nogometaš, dugogodišnji prvotimac pleterničke Slavije, tajnik kluba, trener u Školi nogometa. Trenutno prvotimac NK Kutjevo, člana 1. ŽNL. Na Sportalu Petar piše o nogometu, rukometu i ostalim sportovima.