/Plamene osvojile “Zlatnu dolinu” BROD NA SAVI ČETVRTI
screenshot-www.facebook.com-2017-09-25-14-04-07-330

Plamene osvojile “Zlatnu dolinu” BROD NA SAVI ČETVRTI

U Požegi je proteklog vikenda odigran tradicionalni pripremni turnir Zlatna dolina na kojem su uz domaće košarkašice sudjelovali Brod na Savi, Mladi krajišnik te zagrebačka Trešnjevka.

Nakon što su u slavonskom derbiju domaće igračice bile uvjerljive protiv nekompletnog Broda na savi, a u drugom polufinalu Mladi krajišnik od Trešnjevke, nedjelja je donjela utakmice za plasman. Najprije je Brod na Savi upisao još jedan poraz, Trešnjevka je bila nemilosrdna i osvojila 3. mjesto. Brođanke se ponovno u novoj sezoni sigurno ne mogu mjeriti s ovakvim ekipama, a kada je BnS bez Mihaele Lazić i još nekoliko važnih karika onda je to još izraženije, no sasvim sigurno će Brođanke u ovoj sezoni biti još konkurentnije nego u protekloj, godina iskustva na ležima Mihale, Ive i društva sigurno će se osjetiti na njihovim nastupima, stiglo je i veliko pojačanje u vidu Elle Đukić, tako da ovoga pute ne bi smjelo biti puno straha oko osiguravanja prvoligaškog statusa.

Finale je donjelo zaista odličnu utakmicu, izjednačenu od prve do posljednje minute, a na kraju su Plamene došle do pobjede s 4 poena prednosti. Pobjeda je to koja sigurno budi optimizam u požeškim redovima, iako je Plamen ostao bez Snadre Mandir, Ane Vojtulek i Ivone Bogoje ponovno će se u Požegi igrati dobra košarka. S raspoloženom Kristinom Soldo, Plamene mogu protiv svih izuzev vjerojatno Medveščaka, a Kristina je bila raspoložena i predvodila svoju ekipu do pobjede.

Bila je to prava finalna utakmica koja je od samog početka bila u egalu. Vidjelo se da nismo uigrane, a razlog tome je što smo tek od ovog tjedna kompletirani te su sve igračice na treninzima. Bilo je dosta pogrešaka i promašenih zicera s obje strane, no pogodili smo na kraju kad je bilo najbitnije i tako osvojili ovaj turnir. Ova tekma je pokazala i nama i treneru na čemu se mora poraditi i što ispraviti i poboljšati do početka sezone, no budući da sezona počinje već sljedeći vikend, nemamo mnogo vremena – rekla je najbolja igračica turnira za Sportalo.

Podijeli
  •  
  •  
  •