/Petrović i Barać novi su igrači NK Osijeka PETROVIĆ DOLAZI IZ RABOTNIČKOG, A BARAĆ IZ ŠIBENIKA
Foto: Screenshot

Petrović i Barać novi su igrači NK Osijeka PETROVIĆ DOLAZI IZ RABOTNIČKOG, A BARAĆ IZ ŠIBENIKA

Nogometni klub Osijek potpisao je dva nova igrača u svom rosteru, riječ je o Milovanu Petroviću iz Rabotničkog te Mateu Baraću iz Šibenika.

Riječ je o dvojici igrača koji će se tek morati pokazati i dokazati kao pojačanja, za sada imaju status prinova u Bijelo plavom dresu. Milovan Petrović je 26 godina star defanzivni veznjak koji je skupio 4 nastupa za Makedonsku reprezentaciju, a u Osijek stiže iz Rabotničkog. Ranije u karijeri igrao je u Tikvešu i Pobedi iz Prilepa. U mlađim reprezentativnim kategorijama Makedonije upisao je 7 nastupa, a za dres seniorske reprezentacije izborio se protekle godine. Za njim je odlična sezona u Rabotničkom u kojoj je upisao 32 nastupa u prvenstvu, te 7 u europskim utakmicama svog kluba. Prema transfermarktu vrijedan je 375 000€, no ne zna se je li Osijek platio odštetu za njega, a potpisao je vjernost na dvije godine.

Mateo Barać u Osijek stiže iz Šibenika, a borit će se za mjesto na stoperskoj poziciji. Mateo je visok 190cm, ima 22. godine i potpisao je ugovor na 3 sezone. S obzirom na ambicije kluba pomalo je upitno koliko igrač iz 2. HNL može biti pojačanje, no jasno uz dobar rad Barać može biti i više nego koristan za NK Osijek. Rođen je 1994. godine u Sinju gdje je u tamošnjem Junaku i započeo karijeru. Bio je u matičnom klubu do 2014. godine kada najprije prelazi u švicarski Wohlen, od kud stiže u Hrvatski dragovoljac, da bi nakon samo nekoliko mjeseci stigao u Šibenik gdje je protekle sezone igrao važnu ulogu u borbi za naslov u kojoj srećom nisu uspjeli.

Podijeli
  •  
  •  
  •