/Petra Lovrić u novu prvoligašku sezonu u novom dresu MURSA IMA VRLO RESPEKTABILNU EKIPU
žkk mursai00015

Petra Lovrić u novu prvoligašku sezonu u novom dresu MURSA IMA VRLO RESPEKTABILNU EKIPU

Nova košarkaška sezona je pred vratima, a nakon predugih devet godina u elitni razred ženske košarke vraća se osječka Mursa. Prilično je nevjerojatno da Osijek tako dugo nije imao prvoligaša, ali kroz potporu grada Osijeka, kroz dobar rad u klubu i jednu jako dobru drugoligašku sezonu stiglo je vrijeme da se ženska košarka na velika vrata vrati u grad na Dravi.

Da ne bi plesali samo jedno ljeto što nije nemoguće s obzirom da se liga u sljedećoj sezoni smanjuje u Osijeku su se pobrinuli okupiti kvalitetnu  ekipu. Dražen Nikšić ima prilično širok i kvalitetan kadar, uz malu dozu sportske sreće i izostanak ozljeda Mursa bi mogla biti ugodno iznenađenje Prve lige. Uz ostanak praktično čitave ekipe od prošle sezone, izuzev vrlo bitne Valentine Šimunić, u svlačionicu Murse sletjelo je nekoliko ozbiljnih pojačanja. Iz Podravca se vratila starija sestra Šimunić, Petra, iz Đakova je stigla Viktoria Raić, iz Španjolske se vratila Davorka Raić, a iz požeškog Plamena Petra Lovrić. Upravo s potonjom smo porazgovarali o novoj sezoni, za nju prvu puta u žutom dresu Murse.

žkk mursa 18 19

– Prvi razlog zbog kojeg sam se odlučila prijeći u Mursu je fakultet, zadnje 3 godine sam putovala svaki vikend kući i na utakmice pa mi je to dosta naporno, a kako je Mursa ušla u prvu ligu odlučila sam prijeći tu jer mi je jednostavnije a i mogu trenirati svaki dan što svakako utječe na moju igru. U novoj ekipi sam se snašla super jer su to većinom sve cure s kojima igram za sveučilište tako da se znamo i super je atmosfera u ekipi. Ambicije za sada su ostanak u prvoj ligi, a vidjet ćemo što će biti kako prvenstvo bude išlo dalje – rekla nam je Petra.

111 gif reklame

Prvo kolo je pred vratima?

Prva utakmica nam je u Splitu, mi još nismo u kompletnom sastavu zbog ozljeda određenih igračica tako da ne mogu točno reći što očekivati od te utakmice ali mi ćemo dati sve od sebe da se pokažemo u pravom svijetlu.

Tvoje bivše suigračice čeka teška sezona, puno je odlazaka u odnosu na prošlosezonsku ekipu Plamena.

– Nadam se da će Plamen također izboriti ostanak u prvoj ligi sa ekipom koju ima i sa novim pojačanjem iz Amerike. Mlade su i talentirane, bit će teških utakmica ali i pobjeda – zaključila je Petra.

Parovi 1. kola:

Subota, 6. listopada 2018. godine

  • Šibenik: Šibenik – Pula (ŠD “Baldekin”, početak u 20.15 sati )
  • Zadar: Zadar – Brod na Savi (Dvorana 3 SC “Višnjik”, početak u 19 sati)
  • Dubrovnik: Ragusa – Medveščak (ŠD “Gospino polje”, početak u 18 sati)
  • SplitSplit – Mursa (SC Gripe, početak u 15.45 sati)

Nedjelja, 7. listopada 2018. godine

  • Virje: Podravac Gigant – Trešnjevka 2009 (Školsko sportska dvorana u Virju, početak u 18 sati)
  • Požega: Plamen Požega – Zagreb (Sportska dvorana “Tomislav Pirc”, početak u 18 sati)
Podijeli
  •  
  •  
  •