/Pandža-Brnić predvodila Brod do druge pobjede VEĆ SUTRA PROTIV DRUGE EKIPE DUBRAVE
ZKK Brod - ZKK Jabuka Zapresic - 1

Pandža-Brnić predvodila Brod do druge pobjede VEĆ SUTRA PROTIV DRUGE EKIPE DUBRAVE

Do svoje druge pobjede u prvenstvu Druge lige – sjeveroistok došle su košarkašice Broda koje su pomalo iznenađujuće na svom parketu bile bolje od Jabuke sa 49:45. Bila je to utakmica na malo koševa, dok su gošće iz Zaprešića u Sportsku dvoranu Brod došle kao favorit za pobjedu. Međutim, to Jabuka nije pokazala na terenu pa su Brođanke zabilježile vrijednu pobjedu.

Očito je Jabuka iz Zaprešića podcijenila košarkašice Broda koje su odigrale prije svega pametno te su znale iskoristiti svoju prigodu. Iz konačnog rezultata je vidljivo da u ovom susretu nije bilo puno koševa, međutim, za Brođanke je najvažnija pobjeda. Njoj su se potajno nadale premda je gošćama iz Zaprešića prije utakmice pripala uloga favorita za pobjedu.

ZKK Brod - ZKK Jabuka Zapresic - 12

Gledajući tijek utakmice čini se da su košarkašice Broda lako došle do pobjede. Nakon prve četvrtine imale su vodstvo od 12:7 koje je na poluvremenu iznoslilo 30:22. Uoči posljednje četvrtine tih 8 koševa razlike je i dalje ostalo za 41:33. Prednjačili su centri domaćih i to Martina Pandža Brnić i Katarina Majstorić koja je zbog 5. osobne pogreške morala ranije iz igre. To je Jabuka djelomično iskoristila budući je smanjila razliku, ali na kraju nije uspjela ugroziti pobjedu košarkašica Broda sa 49:45.

ZKK Brod - ZKK Jabuka Zapresic - 10

Kod košarkašica Broda spomenuti centri jedini su postigli dvoznamenkasti broj koševa i to Martina Pandža Brnić 17 i Katarina Majstorić 12 poena. Uz njih vrijedi izdvojiti i 8 ubačaja Laure Bašić i Anite Jerković. Na ljestvici se košarkašice Broda nakon 4 odigrane utakmice nalaze na 4. mjestu te imaju dvije pobjede i isto toliko poraza. U slijedećem 5. kolu Druge lige – sjeveroistok igračice trenerice Kristine Pehar sutra se od 14,20 u Zagrebu sastaju s drugom ekipom Trešnjevke.

ZKK Brod - ZKK Jabuka Zapresic - 14

Podijeli
  •  
  •  
  •